We scoorden weer goed op de Brussels Beer Challenge
Wederom trots terug uit de Belgische hoofdstad.
We brouwden weer met de chefs van Ciel Bleu
Dat leverde traditiegetrouw een erg smaakvol bier met fruitige, Oosterse touch op.
Hop: het succesverhaal van een bittere smaakmaker
Over de plant die bier z’n bittere smaak geeft, het beter conserveert en ook nog eens verantwoordelijk is voor een fijne schuimkraag.
We staan weer op ‘s werelds grootste bokbierfestival
De IJbok staat dit jaar tussen een ongekend groot aantal Nederlandse bokbieren.
Op de Amsterdam Beerfair moet je ook zeker even bij deze collega langs.
Mooie gelegenheid voor een hoognodige kennismaking.
“Leeft Esasa met haar kop omhoog of steekt ze hem soms toch in het zand?”
Adoptie-struisvogel-update uit Artis.
Divers buurtfeestje: Food Night in de Javastraat
We sponsoren een van de leukste en meest diverse buurtfeestjes van Amsterdam en dus kan je er natuurlijk ons bier drinken.
The Amsterdam Beerfair: thuiswedstrijdje op het Marineterrein
We voegen ons bij een mooi gezelschap van brouwers voor een nazomers festival aan de waterkant en beschrijven alle redenen om ook te komen even voor je.
Tap-Zuid: Amsterdams speciaalbier stroomt rijkelijk in de Rivierenbuurt
Ook in de wijn drinkende Amsterdamse Rivierenbuurt vragen steeds meer mensen naar lokaal speciaalbier. Gelukkig is daar eetcafé Tap Zuid met een uitgelezen biermenu waarop lokale brouwers de boventoon voeren.
Nieuw bier: Mosaic Pale Ale
Wat tarwemout voor een milde frisheid en zacht mondgevoel en Mosaic en Amarillo hop voor een welhaast tropische citrussmaak: we vulden heel veel flessen met onze nieuwste special en sloten hem natuurlijk ook op onze eigen tap aan.
Een dagje ‘t IJ
We lieten de camera een dagje meedraaien voor inkijkjes in het proeflokaal, de brouwerij en het lab.
Nieuw bier: 6 Hop I.P.A.
We experimenteerden met een hele rijke, gelaagde dryhop. Resulteerde in een heerlijk complexe, licht fruitige I.P.A.
Nieuw bier: Fonteyn Wit
Speciaal voor het café met het namiddagzonnigste terras van de Nieuwmarkt brouwden we een lekker zomers witbier.
Homeland: brouwen voor het Amsterdamse Marineterrein (dat eindelijk toegankelijk is).
Na eeuwen ontoegankelijkheid is het Amsterdamse Marineterrein eindelijk toegankelijk voor publiek. Op dat terrein, precies tussen ons en Amsterdam Centraal in zit een pension met restaurant én brouwerij. Ideale pitstop.
Hoe zit dat toch met die eieren op de bar?
Ooit al eens een mandje gekookte eitjes in de kroeg tegengekomen? Wij hebben hem ook, maar waar komen die eitjes eigenlijk vandaan?
BierOost: ‘t IJ is erbij
Een speciaalbierfestival met bijzondere binnen- en buitenlandse brouwerijen gewoon in ons eigen Amsterdam Oost? Uiteraard zijn wij erbij.
Café Westerdok: vrijhaven aan het IJ
Op een vrijgevochten hoekje aan het IJ bepaalt liefde voor bier dat goed in elkaar zit het aanbod. Mooie plek om eens aan te meren voor een glas van ons bier.
Nieuwe special: Summer Wheat Ale
Voor het seizoen waarin de zon door de wolken en het groen uit de knoppen breekt brouwden we een wel heel verfrissende doordrinker met verrassend citrusboeketje.
Biertip voor de meivakantie
Een van onze brouwers haalt hele goede herinneringen op aan een proefsessie, voor de caravan, op een aangename lentedag in België.
Reinheitsgebot 500. ‘s Werelds oudste warenwet houdt al vijf eeuwen stand.
Terwijl brouwers over de hele wereld de grenzen opzoeken, brouwen Duitsers al honderden jaren volgens dezelfde regels.
Nieuw bier: Red Rye I.P.A. (revisited)
Vorig jaar brouwden we ook al met roggemout en verse hopsoorten maar deze keer pakte dat nóg beter uit dan de vorige keer.
In Het Wild: ons jubileumbier voor In de Wildeman
Een van Amsterdams allerbeste biercafés wordt dertig dus brouwden wij een speciaal bier voor ze.