biercafé In de Wildeman

In Het Wild: ons jubileumbier voor In de Wildeman

Komende donderdag 14 april viert het beroemde bierproeflokaal In de Wildeman zijn 30-jarige bestaan. Ter gelegenheid hebben we bij Brouwerij ‘t IJ in samenwerking een feestelijk bier gebrouwen om de jarenlange vriendschap en liefde voor vernieuwend bier te vieren.

Het is geen toeval dat meerdere brouwerijen en gespecialiseerde bierwinkels rond dezelfde tijd een belangrijk jubileum vieren. De interesse in speciaalbieren piekte midden in de jaren ’80 als tegenbeweging voor de disproportionele aandacht voor pils in Nederland. Voeg daar een drang naar vernieuwing, een stevige DIY-mentaliteit en flink wat dorst aan toe en de bierbrouwerijen, -cafés en -winkels schoten uit leegstaande panden. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan andere bloedbroeders uit deze periode: De Bierkoning en Brouwerij ’t IJ.

biercafé In de Wildeman

Simon, het vaste aanspreekpunt in café In de Wildeman, glimt als hij vertelt over de eerdere jubilea. Keer op keer worden er samenwerkingsverbanden aangegaan, niet in de laatste plaats om oprichters Henk en Els eens goed in het zonnetje te zetten. Bij het eerste jubileum in 1990, toen het pand aan de Kolksteeg 300 jaar bestond, werd dit gevierd met de eerste Wildemanporter. Dit bier is toentertijd ontwikkeld vanuit een te bittere bok van Hertog Jan. Zo is van de nood een feestelijke deugd gemaakt en een traditie ontstaan.

Sindsdien hebben onder andere De Molen (met een Wilde Porter), De Prael (met De Melkman Milk Stout) en Flying Dog (met de Farmhouse IPA) een bier gebrouwen speciaal voor In de Wildeman. Van goede vrienden moet je het hebben, en nu zijn wij aan de beurt.

Donderdag om 18.00 uur presenteren we In het Wild: een Black Session Ale van In de Wildeman en Brouwerij ‘t IJ. Een goeie, zwarte doordrinker van 4,5%. Je proeft zachte chocolade- en koffiearoma’s van de roostmouten en licht fruitige hopsoorten uit de US. Eerdere jubilea hebben in elk geval laten blijken dat er altijd iets verrassends gebeurt, dus kom zeker langs.

Mocht je er toch niet bij kunnen zijn: In het Wild zal op tap geschonken worden bij In de Wildeman, en een tijd in ons proeflokaal.

In de Wildeman speciaalbier Amsterdam

In Het Wild: ons jubileumbier voor In de Wildemanbrouwerijhetij
0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *