Time-To-Taste bij Craft &Draft
Dinsdag 5 april 2016 organiseren we met en bij Craft & Draft op de Overtoom een kleine proeverij.
Meet the brouwers: Paul
Wie is toch die man die al zo lang bier voor ons proeflokaal brouwt?
We brouwden weer real ale
JD Wetherspoon vloog ons weer in voor het Britse Real Ale Festival. Kom even proeven als je in de buurt van een van hun pubs bent.
De brouwerij aan de Funenkade
Een inkijkje in het brouwproces in onze oudste vestiging.
De TonTon Club: retro games én goed bier
Amsterdam heeft weer een speelhal en je kan er ons bier drinken. Legitiem excuus om een keer plezier te maken op de Wallen.
Experimentje: gedryhopte IJwit
Witbier en extra hop, het blijkt weer een prima combinatie.
Tip van de hoofdbrouwer: St. Bernardus Abt 12
Omdat het zo koud is tippen we een hartverwarmend klassiek bier van hele kundige Belgische brouwers.
Ciel Bleu Imperial Stout. Een nieuwe samenwerking met de chefs
Brouwen met de mannen achter Okura’s twee sterren restaurant leverde wederom een bijzonder smaakvol bier op.
Dopey’s Elixer: het bierrijke soort buurtcafé dat je iedereen toewenst
Simpel maar uitstekend eten, veel IJbier en nog heel veel meer ander bier.
Amsterdamse collega-brouwers: Bruut
Sander en Ward zitten al jarenlang heel vaak op ons terras maar brouwen tegenwoordig met Bruut ook hun eigen Amsterdamse speciaalbier.
De Gekroonde Valk: brouwgeschiedenis om de hoek
Vlakbij onze eigen brouwerij staat het laatste overblijfsel van wat ooit Amsterdams grootste brouwerij was. Een kleine geschiedenis.
Bierblog Jim Jansen – Ode aan de IJwit
New Scientist hoofdredacteur Jim Jansen weet al jaren wat nu ook door de kenners bevestigd wordt: “Het heeft karakter, is fris, heeft een aangenaam alcoholpercentage en is tevens zeer geschikt als doordrinkbier.”
Ons nieuwste bier: Rakau Session Ale
Goed nieuws voor iedereen die wel van een beetje hop houdt: in het bokbierseizoen hebben we ook nog een licht-alcoholische, hoppige session ale voor je.
IJwit wint goud op Brussels Beer Challenge
Ons geliefde witbier oogst erkenning in het hol van de Belgische leeuw.
Speciale bieren voor de herfst
Naast de IJbok brouwden we dit jaar nog twee, totaal verschillende, herfstige bieren. De Sidamo Guji Ale en de Dubbelbok zijn zolang de voorraad strekt exclusief verkrijgbaar in ons proeflokaal, de ideale schuilplaats deze herfst.
Brouwen bij Thornbridge: nieuwe batch American Wheat Ale
Goed nieuws voor iedereen in Groot-Brittannië die van smaakvol zachtbitter tarwebier houdt.
Mout. Van mouterij naar brouwerij.
Mout, een brouwer kan niet zonder. We volgden het graan van producent Dingemans tot aan de levering in Amsterdam.
Meet de brouwers: Julian
Sinds hij er is maken de levende organismes die ons heerlijke bier zouden kunnen ruïneren geen schijn van kans meer.
Samenwerking Brouwerij ‘t IJ & Duvel Moortgat
Wij blijven baas in eigen brouwerij, zij staan ons bij met expertise en krijgen daar een aandeel in een bedrijf met een veelbelovende toekomst voor terug.
Herfst, tijd voor IJbok
Het slechte nieuws is de regen, het goede dat de IJbok terug is. Ons heerlijke, klassieke bokbier is er weer en dus is de herfst zo slecht nog niet.
Wouter, onze man op de fiets
Dit is Wouter. Hij doorkruist Amsterdam en de rest van het land te fiets om de mensen te vertellen over ons bier.
Speciaal voor Alliantie van Biertapperijen: Hopwit
Speciaal voor de Alliantie van Biertapperijen (ABT) en de 41 bij hen aangesloten speciaalbiercafés brouwden we een heerlijk witbier.
Brouwerij ‘t IJ & Thornbridge – American Wheat Ale
We hadden de eer dat Ben Wood van de Thornbridge Brewery bij ons was om gezamenlijk een fantastisch tarwebier te brouwen. We volgden nauwgezet bijna alles wat we daarbij deden.
Nieuw bier: Amber Ale
We hebben de balans tussen een mooie, geroosterde moutmix en een fraai, subtiel hopprofiel gevonden en het smaakt naar meer.
Bier blog Patrick – Hobbies
“Heb je ook hobbies? Een algemene vraag uit het algemeen verleden. Hobbies? Ja, dit. “
Brouwerij ‘t IJ & Oedipus Brewing – Himbeer
We experimenteerden een beetje, samen met onze getalenteerde, Amsterdamse collega’s van Oedipus Brewing. Het resultaat is een bijzonder, felroze, zuur frambozenbier.
Onze struisvogel woont om de hoek
Je ziet hem op al onze flessen: de struisvogel. De grote vogel is de afgelopen drie decennia in Amsterdam symbool gaan staan voor smaakvol, lokaal speciaalbier.