Amsterdam Beerfair Marineterrein

The Amsterdam Beerfair: thuiswedstrijdje op het Marineterrein

Amsterdam Beerfair Marineterrein

We schreven er al eerder over: de Marine trekt zich terug uit Amsterdam en nieuwe initiatieven en evenementen krijgen de ruimte op hun voormalige terrein. Het Marineterrein moet voor Amsterdammers een interessante plek gaan worden. Slimme zet om er meteen een brouwerij te openen dus. Brouwerij Homeland brouwt met een kleine installatie voor het gelijknamige pension met uitzicht op VOC-schip en het NEMO.

Eén brouwerij is natuurlijk al goed nieuws, meer brouwerijen is nog beter nieuws. Daarom organiseren de goede mensen achter Homeland een heel fijn bierfestival op het ooit verboden terrein. Op 16, 17 en 18 september aanstaande vindt daar The Amsterdam Beerfair plaats.

Er komen niet alleen prima Nederlandse brouwers aanmeren dat weekend. Naast onze Amsterdamse buren De Prael, Oedipus, en natuurlijk Homeland en wijzelf, gooien ook een paar internationale brouwers hun anker uit. Daaronder de vermaarde craft beer pioniers van Anchor uit de VS, de tomeloze Schotten van Brewdog en de grondleggers van de Beierse biercultuur, Weihenstephan.

Het zijn brouwerijen die je tegenwoordig vaak zomaar in de supermarkt tegenkomt en waarvan je weet dat het met de inhoud van de flessen wel goed zit. Makkelijk kiezen dus op The Amsterdam Beerfair als je graag voor bewezen kwaliteit verkiest. Maar de avontuurlijke proevers kunnen hun hart er eveneens ophalen. Want er zijn staan ook wat brouwers die bij het grote publiek minder bekend zijn op het programma: de White Pony Microbrewery uit Italië en Hof Ten Dormaal en De Dochter van de Korenaar uit België.

Om het allemaal nog feestelijker te maken is er ook drie dagen lang live muziek. Tegen iedereen die half september onder ideale omstandigheden aan de waterkant wil hangen zeggen wij: “Tot dan!”.

The Amsterdam Beerfair: thuiswedstrijdje op het Marineterreinbrouwerijhetij
1

1 comments on "The Amsterdam Beerfair: thuiswedstrijdje op het Marineterrein"

  1. Vergeet niet de heerlijke cider van http://www.ciderwinkel.nl, importeur van eersteklas ambachtelijk gemaakte cider uit Engeland, Schotland, Ierland, Frankrijk, Spanje en de VS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *