EGGSHIBITION 2024: BIGGER, BETTER, BONTER

Op zaterdag 30 maart vond de 4e editie van Eggshibition plaats bij VOGELFREI, het creatieve bolwerk van de Havenloods in Utrecht. 15 Utrechtse kunstenaars lieten hun creativiteit los op 15 struisvogeleieren, wat de totale collectie tot over de 50 brengt! Bij elk ei dat in de dagen voorafgaand aan het event binnen kwam stonden we opnieuw versteld. Elke creatie was weer een cadeautje. De expositie op de zaterdagmiddag werd snel gevolgd door uiteenlopend programma van bijzonder entertainment tot in de late uren. Met een goed glas PaasIJ in de hand was het wederom een topfeest.

Kunst!
Naast de expo van ruim 50 struisvogeleieren werd buiten gewerkt aan een mega groot ei van zo’n 3 meter. Het werd door 2 graffiti artiesten volledig omgetoverd tot een perfecte kleurrijke entree tot het evenement.

Feest
We hadden veel van onze favoriete gangmakers meegenomen uit Amsterdam, zoals onze metershoge struisvogel, de IJ-caravan en we hadden ook nog een paar flessen IJ-jenever liggen, die een mooi plekje kregen bij de geheime koopstootbar. Ondanks de afwezigheid van een portie zonlicht kon iedereen toch genoeg PaasIJ vinden. De blazers van Blaaskaak bliezen de tent omver en alle eieren moesten aan de kant. ’n Dikke bingo er achteraan en daarna dansen dansen dansen. Kortom, het was weer ’n goeie.

Warme ontvangst
Voor ons was dit inmiddels de vierde editie van Eggshibition, en de tweede in Utrecht. We zijn hartstikke blij met de warme ontvangst en respons vanuit de Domstad. Verbinding met kunst en cultuur is een belangrijke pijler voor ons. We doen zelf alles op onze eigen manier, en de boodschap naar de Utrechtse kunstenaars was hetzelfde. Dit resulteerde in de meest uiteenlopende eieren, wat het een heerlijk geheel maakte. De samenwerking met VOGELFREI en NAR zorgde ervoor dat we allemaal gelukkig kunnen terugkijken op een topevent.

EGGSHIBITION 2024: BIGGER, BETTER, BONTERbrouwerijhetij
0

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *