Jeu de boules toernooi bij ’t Blauwe Theehuis – zaterdag 24 augustus
Zet zaterdag 24 Augustus in je agenda! Voor de vierde keer op rij vanwege ’t succes: jeu de boules op het zonovergoten terras van ’t Blauwe Theehuis, midden in het Vondelpark.
‘t Blauwe Theehuis | Smeerkees Zonnebrandcrème
In samenwerking met Zilveren Kruis staat er deze hele zomer een Zonnebrandpaal klaar voor de gasten van ’t Blauwe Theehuis
Brouwerij ’t IJ X Roos Creative Lab
We gaven onze strandstoelen een nieuwe look en Roos van The Creative Lab maakte van de oude doeken nieuwe tassen. Als je nu denkt zo’n tas wil ik ook wel, zet dan 22 en 23 juni in je agenda. Dat weekend is de volgende editie van The Creative Lab en daar kan je onze tassen scoren.
Rust en stilte? ‘t IJ niet bellen!
We staan deze zomer op alle TAPT events met het Brouwerij ’t IJ Belspel. Voor dit belspel heb je geen telefoon nodig om in te bellen. Hier doen we dat met een fietsbel.
Een frisse en fruitige verschijning
We hadden weer ‘ns zin in iets anders. Daarom staken we onze geliefde Calypso in een nieuwe jas en maakten we het recept nog frisser en fruitiger.
Win een gezellige buurt met een BuurtBankje
Koop onze bieren in je supermarkt, maak kans op een Buurtbankje en leer je buren beter kennen! Op een BuurtBankje ontmoet je alle bewoners die een buurt rijk is. Het is een bankje op je stoep of in je straat die je zelf plaatst en door alle buurtbewoners gebruikt mag worden. Zo leer je, je buren beter kennen, voelen mensen zich meer thuis in de buurt en kijk je wat vaker naar elkaar om. Iets voor de buurt betekenen is nog nooit zo makkelijk geweest.
EGGSHIBITION 2024: BIGGER, BETTER, BONTER
Op zaterdag 30 maart vond de 4e editie van Eggshibition plaats bij VOGELFREI, het creatieve bolwerk van de Havenloods in Utrecht. 15 Utrechtse kunstenaars lieten hun creativiteit los op 15 struisvogeleieren, wat de totale collectie tot over de 50 brengt! Bij elk ei dat in de dagen voorafgaand aan het event binnen kwam stonden we opnieuw versteld. Elke creatie was weer een cadeautje. De expositie op de zaterdagmiddag werd snel gevolgd door een uiteenlopend programma van bijzonder entertainment tot in de late uren. Met een goed glas PaasIJ in de hand was het wederom een topfeest.
Vrijwit wint de Untappd Community Awards
Vrijwit was in 2023 het best beoordeelde alcoholarme tarwebier volgens de Untappd Community. Leuk, vooral omdat de drinker heeft gekozen. Via de mobiele app van Untappd kunnen gebruikers de bieren die ze drinken inchecken en beoordelen en dit delen met hun vrienden. Voor de awards werden de bieren gerangschikt op stijl op basis van hun gemiddelde waardering gegeven door gebruikers in het kalenderjaar 2023. Vrijwit kreeg een totaalscore van 3077.
Daar issie: New England IPA van ‘t IJ
Op veler verzoek; een New England IPA (NEIPA). En natuurlijk zouden we ‘t IJ niet zijn als we ‘m niet NIJPA zouden noemen. New England IPA is een relatief nieuwe bierstijl met lekker veel hop en is in tegenstelling tot een IPA niet bitter, maar behoorlijk fruitig.
Eggshibition wordt nog uitbundiger
Op 30 maart 2024 is Eggshibition terug, dit keer nog groter en uitbundiger. We starten om 14.00 uur met nog meer Utrechtse kunstenaars en nog meer muziek, spektakel, gekkigheid en PaasIJ.
We kunnen weer PaasIJ drinken
We kunnen er niet vroeg genoeg mee beginnen… PaasIJ drinken. PaasIJ is een lentebier dat we al sinds de beginjaren brouwen. En ook dit voorjaar is ‘ie weer te vinden, nog net zo populair. En net zo kruidig, donkerblond en lekker.
Behoorlijk Stout bier
In deze krachtige stout mixten we verschillende soorten mout, van licht tot donker gebrand. We gebruikten gerst, haver en rogge om een complexe smaak te creëren. Dit mengden we mooi samen met de smaken die je kent van een typische Schwarzwälder Kirschtorte: denk aan lekkere chocolade, sappige kersen en een romige touch. We voegden ook lactose toe om het bier een rijke body te geven.
IJndejaars vierden we in stijl
Hét feest om de IJ-tappers in Amsterdam die tijdens de feestdagen in december keihard aan het werk zijn in cafés, bars en restaurants te bedanken, vond plaats op 6 november in ‘t Blauwe Theehuis. Voor de gelegenheid sloegen Sinterklaas en de Kerstman met al hun hulpjes de handen ineen.
Een winters feestbier: IJndejaars
Terwijl de winter zijn intrede doet, verschijnt een oude vriend: IJndejaars, die we elke november brouwen. Sommige mensen noemen het een winterbier, maar wij vinden het gewoon een feestbier. Met zijn oranje uitstraling die doet denken aan fonkelende feestlichten, en aroma’s die dansen tussen karamel, kruidig fruit, zachte sinaasappelschilletjes en geroosterde mout.
Feesten, lachen en Amsterdamse gezelligheid
Op 7 oktober brachten we alle Amsterdamse heerlijkheden samen voor een dag vol bier, plezier en gekkigheid.
FC Centrum kwam op visite
Bij FC Centrum vind je bijzondere verhalen over het centrum. Ze zetten de spotlight op al het goede dat onze binnenstad te bieden heeft; bijzondere ondernemers, leuke kroegen, inspirerende buurtinitiatieven en verborgen plekjes om tot rust te komen.
We konden het niet laten, we brachten weer jenever uit
We konden het niet laten en brengen weer een jenever uit. Het is er een geworden volgens de maatstaven van ‘t IJ: bijzonder smaakvol en lekker soepel. Gedestilleerd uit verschillende bieren met toevoeging van passievrucht.
IJbok om de herfst te vieren
De herfst sijpelt stilletjes binnen, met op ‘t terras een briesje hier en daar die de zomer langzaam doet vergeten. Maar zorgen hoef je je niet te maken, want met de herfst komt ook de warme terugkeer van IJbok!
Het Amsterdamse Feest in Oktober
Het Amsterdamse Feest in Oktober is een kakofonie van alles wat Amsterdam zo leuk maakt. En al die Amsterdamse heerlijkheden misstaan niet in ons proeflokaal en café onder de molen. De lange tafels staan daar al klaar voor 7 oktober.
Café Struis opent 21 september
Café Struis is een nieuwe ontmoetingsplek bij Brouwerij ‘t IJ in Amsterdam Oost. Het is een fijn café voor de buurt – met terras en een goed glas bier. Op 21 september gaan we open, kom je mee proosten?
Number 83 | Citrus Ale
Citrus Ale is nummer 83 in onze reeks speciale nummers, een lijn van bieren waarin onze brouwers de ruimte krijgen om met uitgesproken recepten hun persoonlijke stempel op dat typische profiel van ‘t IJ te drukken. Nu dus nummer 83 gebrouwen door brouwer Fred de Bruijne.
Berrie
Dit is Berrie, ons derde alcoholarme bier. En een tikkie recalcitrant. Te classificeren als Raspberry Sour. Een fruitig bier door het toevoegen van framboos, maar tegelijkertijd ook licht zuur en daardoor lekker fris. Je moet misschien aan elkaar wennen, maar als je ‘m eenmaal kent sluit je ‘m in je hart.
Op díe fiets 2023
In de stad doen we alles op de fiets. We brengen de kinderen ermee naar school, we beladen ‘m met boodschappentassen en een doosje bier en racen er dagelijks mee naar kantoor of werkplaats. Lekker dus hoe die fiets ons leven zoveel fijner maakt. Hoog tijd om ‘m daarvoor dus eens hartelijk te danken.
Eggshibition 2023 was er eentje voor in de boeken
We kijken terug op een geslaagde Eggshibition, met prachtig bewerkte struisvogeleieren door maar liefst 16 Utrechtse kunstenaars. Het was een groot feest!
Grape Ale
Het tweede Speciale Nummer van 2023 is er! Nummer 82, de Grape Ale. Grape Ale’s zou je kunnen zien als een hybride tussen bier en wijn, maar wel meer bier dan wijn. Met een bijzondere hopsoort, Nelson Sauvin, uit Nieuw Zeeland. Misschien wel het beste nieuws uit Nieuw Zeeland sinds Abel Tasman er per abuis tegenaan voer in 1642.
Number 81 | Oaked IPA
Nummer vijf in onze reeks speciale nummers. De reeks die we lieten beginnen bij 77, omdat dat (na wat onderzoek) het 77ste bier bleek te zijn wat we brouwden. Nu dus nummer 81, de eerste van 2023. Brouwer Allard presenteert de Oaked IPA.
Onze eigen JENEVER
Bij ‘t IJ neemt aardig wat personeel graag eens een kopstoot tot zich. Dat moest natuurlijk eens resulteren in EEN EIGEN JENEVER! En dat is zover.
Aftellen naar IJndejaars
Aan al het goede komt een IJnde, zo ook aan 2022. Daarom tellen we op 28 & 29 oktober af naar IJndejaars. We vieren dit groots, met live muziek, oliebollen, snert en natuurlijk ons winterse paradepaartje IJndejaars.
Nummer 80: Spiced Triple
We zijn inmiddels aangekomen bij bier nummer 80. Dat leek ons een mooi moment om eens terug te verwijzen naar dat allereerste bier uit de jaren tachtig. Het moest dus, net als Zatte Tripel, een mooie tripel worden. Daar vroegen we onze brouwer Fred de Bruijne voor.
Het Amsterdamse Feest in Oktober
Dat het tijd werd om eens een goed, nieuw feest te lanceren waarin Amsterdamse heerlijkheden worden gevierd, daar waren ‘t IJ, Kesbeke en Brandt&Levie het snel over eens. Waar beter dan een plek waar lange stamtafels al de maatstaf zijn, zodat het écht voelt dat oktober begonnen is?
Werken bij de Brouwerij?
Op dit moment hebben we een aantal mooie vacatures beschikbaar voor de ware liefhebber; Het zijn nogal uiteenlopende functies, dus dikke kans dat er een passende functie voor jou bij zit!