• Berrie

  Dit is Berrie, ons derde alcoholarme bier. En een tikkie recalcitrant. Te classificeren als Raspberry Sour. Een fruitig bier door het toevoegen van framboos, maar tegelijkertijd ook licht zuur en daardoor lekker fris. Je moet misschien aan elkaar wennen, maar als je ‘m eenmaal kent sluit je ‘m in je hart.

  Lees meer...0
 • Op díe fiets 2023

  In de stad doen we alles op de fiets. We brengen de kinderen ermee naar school, we beladen ‘m met boodschappentassen en een doosje bier en racen er dagelijks mee naar kantoor of werkplaats. Lekker dus hoe die fiets ons leven zoveel fijner maakt. Hoog tijd om ‘m daarvoor dus eens hartelijk te danken. 

  Lees meer...17
 • Grape Ale

  Het tweede Speciale Nummer van 2023 is er! Nummer 82, de Grape Ale. Grape Ale’s zou je kunnen zien als een hybride tussen bier en wijn, maar wel meer bier dan wijn. Met een bijzondere hopsoort, Nelson Sauvin, uit Nieuw Zeeland. Misschien wel het beste nieuws uit Nieuw Zeeland sinds Abel Tasman er per abuis tegenaan voer in 1642.

  Lees meer...0
 • Number 81 | Oaked IPA

  Nummer vijf in onze reeks speciale nummers. De reeks die we lieten beginnen bij 77, omdat dat (na wat onderzoek) het 77ste bier bleek te zijn wat we brouwden. Nu dus nummer 81, de eerste van 2023. Brouwer Allard presenteert de Oaked IPA.

  Lees meer...2
 • spiced triple

  Nummer 80: Spiced Triple

  We zijn inmiddels aangekomen bij bier nummer 80. Dat leek ons een mooi moment om eens terug te verwijzen naar dat allereerste bier uit de jaren tachtig. Het moest dus, net als Zatte Tripel, een mooie tripel worden. Daar vroegen we onze brouwer Fred de Bruijne voor.

  Lees meer...4
 • Het Amsterdamse Feest in Oktober

  Dat het tijd werd om eens een goed, nieuw feest te lanceren waarin Amsterdamse heerlijkheden worden gevierd, daar waren ‘t IJ, Kesbeke en Brandt&Levie het snel over eens. Waar beter dan een plek waar lange stamtafels al de maatstaf zijn, zodat het écht voelt dat oktober begonnen is?

  Lees meer...2
 • Nummer 79 | Passionfruit sour

  Voor bier nummer 79 was de beurt aan Tjalling Landman, ons hoofd productie. Hij dook laatst al voor ons in de wondere wereld van het kriekenbier. Dat vrolijke Vlaamse avontuur leverde ons uiteindelijk de Cherry Sour op. Een zowel friszuur als fruitig bier dat, zeker met de zomer voor de deur, naar meer smaakte. Zoals de naam al suggereert draait het in de Passionfruit Sour dus ook weer om de  beproefde combi van fruit en een verfrissende zuurgraad. Tjalling besloot wel iets anders te werk te gaan om dat effect te realiseren.

  Lees meer...0
 • Een uitstapje naar de Zuiderburen: de Cherry Sour

  Bij Brouwerij ‘t IJ hebben we al vanaf het prille begin een grote voorliefde voor de bieren van onze Belgische collega’s. Kaspar Peterson, de oprichter van onze brouwerij, raakte eraan verslingerd toen hij nog als bassist door België tourde en toen hij eenmaal zelf brouwer was keerde hij er geregeld terug. Hij snuffelde in brouwerijen en praatte met de mensen die er werkten.

  Lees meer...0
 • Eggshibition 2023

  We kochten 32 struisvogeleieren en vroegen kunstenaars om deze te beschilderen. Het resultaat: een prachtige, bonte verzameling aan kunstwerken die hopelijk nooit kapot gaan vallen. In de aanloop naar Pasen zijn ze te bewonderen bij Hubert in Nijmegen en Sissi’s Expo in Amsterdam.

  Lees meer...0
 • Zatte Tripel

  Als je Brouwerij ’t IJ zegt, zeg je eigenlijk meteen ook Zatte Tripel. Het is het eerste bier dat werd gebrouwen in de tanks aan de Funenkade. Volgens Belgische traditie een volle, moutige en ronde tripel van 8%. Een ongefilterd, stevig lichtblond bier met een geur van vers fruit en hier en daar een vleugje graan.

  Lees meer...8
 • Pak die cap

  Sommigen van jullie zullen ‘m wel al tegengekomen zijn in de winkel, maar de meeste enthousiastelingen zagen onze social media post: momenteel krijg je in geselecteerde supermarkten een IJ-cap cadeau. Speciaal voor jullie hebben we dit uitgezocht en kunnen het jullie precies vertellen. Let op: zo lang de voorraad sterkt, deze is zeker niet onuitputtelijk!

  Lees meer...10
 • Rondje Brouwerijen

  Voordat we de labels van onze bieren opfristen, stond die fameuze struisvogel in een soort woestijnachtig landschap afgebeeld. Volgens de overlevering symbool voor de dorre stand van het Nederlandse bier halverwege de jaren tachtig, toen er in Nederland weinig interessant bier werd gebrouwen. Toen onze struisvogel neerstreek in een voormalig badhuis in Amsterdam-Oost, kwam daar binnen de hoofdstad voorzichtig wat verandering in.

  Lees meer...6
 • The making-of Zatte Tripel campagne

  Retetrots zijn we op Zatte. Al meer dan 35 jaar. Daarin zijn we al die jaren best bescheiden geweest. Nu vonden we het toch tijd, eens wat meer te vertellen over deze tripel. En ‘m goed te vieren.
  Dus bedachten we een hele campagne: Zatte Tripel; Ongefilterd, Eigenzinnig, een Klassieker. De Amsterdamse creatieven van bureau Kapooow werken voor ons alles uit: Fotografie, veel zeer toffe filmpjes en alle advertenties, biervilt en affiches.

  Lees meer...0
 • Licht verfrissend nieuws van ’t IJ

  IJwit, het iconische bier van Brouwerij ’t IJ, is één van de populairste witbieren van ons land. Twintig jaar geleden zag IJwit voor het eerst het licht, onder de molen in Amsterdam-Oost. In de loop van de jaren is de vraag naar alcoholvrij- en alcoholarm bier sterk toegenomen en tegenwoordig staat 0.0 en 0.5 meer dan ooit op de kaart.

  Lees meer...6
Homepeter