Vacature: oproepkracht bottelaar
We zijn op zoek naar nieuwe medewerkers voor de bottelarij van Brouwerij ’t IJ. is dit iets voor jou?
IJwit op blik. Precies wat er nog aan ontbrak.
Dat ze daar nou niet eerder mee zijn gekomen. IJwit op blik. Er is eigenlijk geen betere verpakking voor bier dan blik. Blik is 100% licht-en luchtdicht en verslaat daarmee elke fles.
Goed nieuws: Er is weer PaasIJ
Je kunt je klok erop gelijk zetten, zodra de dagen langer worden en de eerste bloemen hun kop boven de grond durven uit te steken, brouwen wij weer PaasIJ.
Zatte Tripel
Als je Brouwerij ’t IJ zegt, zeg je eigenlijk meteen ook Zatte Tripel. Het is het eerste bier dat werd gebrouwen in de tanks aan de Funenkade. Volgens Belgische traditie een volle, moutige en ronde tripel van 8%. Een ongefilterd, stevig lichtblond bier met een geur van vers fruit en hier en daar een vleugje graan.
Speciale nummers
Het steeds brouwen van nieuwe bieren zit in het DNA van ’t IJ. Dat levert al jarenlang geregeld hele fraaie nieuwe bieren op. Om te laten zien wat onze brouwers allemaal in huis hebben, introduceren we iets nieuws: speciale nummers.
Pick-up Zatte Tripel
Op 11 december organiseren we nog een Zatte Tripel Pick-up. De XXL flessen zijn €3,50 per stuk en af te halen bij De Bierwinkelier in Utrecht
Hema & Brouwerij ‘t IJ
Bier & worst is een gouden combo. Daarom hebben we samen met HEMA het ideale pakket samengesteld. Inclusief een prachtig glas vinden we zelf.
Vrijwit & Beemster Kaas
Beemster kaas en Brouwerij ’t IJ kunnen het goed vinden samen. Zo kwamen ze op het idee de krachten te bundelen in een smakelijke verpakking.
Pak die cap
Sommigen van jullie zullen ‘m wel al tegengekomen zijn in de winkel, maar de meeste enthousiastelingen zagen onze social media post: momenteel krijg je in geselecteerde supermarkten een IJ-cap cadeau. Speciaal voor jullie hebben we dit uitgezocht en kunnen het jullie precies vertellen. Let op: zo lang de voorraad sterkt, deze is zeker niet onuitputtelijk!
Rondje Brouwerijen
Voordat we de labels van onze bieren opfristen, stond die fameuze struisvogel in een soort woestijnachtig landschap afgebeeld. Volgens de overlevering symbool voor de dorre stand van het Nederlandse bier halverwege de jaren tachtig, toen er in Nederland weinig interessant bier werd gebrouwen. Toen onze struisvogel neerstreek in een voormalig badhuis in Amsterdam-Oost, kwam daar binnen de hoofdstad voorzichtig wat verandering in.
LOVEBIRDS – Gebrouwen met Brouwerij Eleven
We stonden samen met Brouwerij Eleven uit Utrecht de afgelopen maanden samen bij de brouwketels. We sloegen de handen ineen voor het brouwen van een Fruited Wheat Ale.
The making-of Zatte Tripel campagne
Retetrots zijn we op Zatte. Al meer dan 35 jaar. Daarin zijn we al die jaren best bescheiden geweest. Nu vonden we het toch tijd, eens wat meer te vertellen over deze tripel. En ‘m goed te vieren.
Dus bedachten we een hele campagne: Zatte Tripel; Ongefilterd, Eigenzinnig, een Klassieker. De Amsterdamse creatieven van bureau Kapooow werken voor ons alles uit: Fotografie, veel zeer toffe filmpjes en alle advertenties, biervilt en affiches.We hebben die mooie labels van ons een beetje opgefrist
We hebben die mooie labels van ons een beetje opgefrist. Klassieke elementen als de ruit en de struisvogel zijn natuurlijk gebleven. In de kern is er dus weinig veranderd maar de labels voelen toch frisser. Hoe doe je zoiets? We vroegen het aan Gavin Arm, de Britse oprichter en creative director van het Amsterdamse ontwerpbureau Positivity.
ONLINE BIERPROEVERIJ: LIVE VRIJDAG 19 MAART
Op vrijdag 19 maart om 21:00 uur organiseren we er weer één. Iedereen zit om 21:00 uur thuis doordat de avondklok nog even van kracht blijft en wij hebben inmiddels weer een aantal nieuwe bieren.
Licht verfrissend nieuws van ’t IJ
IJwit, het iconische bier van Brouwerij ’t IJ, is één van de populairste witbieren van ons land. Twintig jaar geleden zag IJwit voor het eerst het licht, onder de molen in Amsterdam-Oost. In de loop van de jaren is de vraag naar alcoholvrij- en alcoholarm bier sterk toegenomen en tegenwoordig staat 0.0 en 0.5 meer dan ooit op de kaart.
Nieuwe etiketten op alle flessen!
Opfrissing
’t IJ heeft tijdens de lockdown zeker niet stilgezeten. Het stond al langer op de planning, maar nu was er dan ook tijd om alle etiketten weer eens goed te bekijken samen.PaasIJ
De lentebok van Brouwerij ’t IJ wordt al gebrouwen sinds 1989. Dit recept is bedacht door de oprichter van de brouwerij Kaspar Peterson. Alleen hij weet hoe het idee rondom het Paasij tot stand is gekomen en hij brouwde het ieder jaar net een tikkie anders.
Blondie
Vanaf nu meer smaak, meer %, meer blond. Blondie is vanaf nu blonder dan ooit. Een zacht blond bier met een frisse kleur en licht moutige aroma’s.
Ondertussen …
Toen onze proeflokalen en alle andere cafés dicht moesten, hadden veel van onze medewerkers opeens niets meer te doen. We besloten al die vrijgekomen tijd en energie positief om te buigen en vroegen iedereen of ze vrijwilligerswerk wilden doen.
IJndejaarsactie 2020 – Afgelopen
Brouwerij ’t IJ is benieuwd hoe jij afscheid wilt nemen van 2020. Post jij je foto of filmpje op Insta of Facebook met als thema “Aan al het goede komt een IJnde”?
Voor al onze vrienden in de horeca: Hulp nodig? Wij staan voor je klaar
Nu onze vertegenwoordigers het wat rustiger hebben de komende periode hebben we besloten om de horeca te gaan helpen met transport. Hiervoor hebben we bakfietsen, scooters, maar ook auto’s en 2 bussen beschikbaar.
Nieuwe telg in de IPA familie: Free IPA 0.5% alcohol
Free IPA 0,5%. Een alcoholarme IPA, gebrouwen met Amarillo hop, vol tropische smaken en een lichte bitterheid.
’t IJ presenteert: TOUR DE BOK!
Van 1 t/m 18 oktober reist Brouwerij ’t IJ door Nederland met haar geliefde IJbok. We leggen aan in verschillende Nederlandse steden, bij veel mooie horecazaken. In elke zaak proosten we graag met jou op de herfst met ons bockbier.
De herfst is zo slecht nog niet, met IJbok
Een snotneus, natregenen op de fiets en blaadjes op de treinrails. Het is weer herfst. Maar dat het natte seizoen niet enkel kommer en kwel is bewijzen wij al sinds 1986 met onze IJbok.
Gezond en veilig je bier drinken
Gisteren zijn er nieuwe regels bekendgemaakt, en daar gaan we ons natuurlijk aan houden. Check ze even zodat jouw bezoek aan ons lekker vlot en gezellig verloopt:
– Houd 1,5 meter afstand met mensen buiten jouw huishouden
– Je krijgt een vaste zitplaats toegewezen
– Reserveren en de gezondheidscheck zijn weer verplicht. Dit kan on the spot
– Ook zullen we je vragen je contactgegevens te noteren voor eventueel bron- en contactonderzoekBiri – Tropisch en uitermate fris
Dit seizoen vieren we de zon vooral in ons eigen land. Nederland is een meer dan prima land, dus vervelend vinden we dat niet. Zeker omdat we Biri hebben.
Brouwerij ’t IJ & Brandt & Levie brouwen samen worst
Vandaag lanceren we samen met de worstmakers Brandt en Levie een droge worst met gerookte mout en ’t IJ Session IPA. Bier en worst met Amsterdamse roots; een samenwerking die van de bucketlist af kan.
IJTJE voor karweitje
Bij de opening van ons proeflokaal ’t Blauwe Theehuis in 2019 introduceerden we de actie IJtje voor Karweitje, waarbij de bezoeker van het Amsterdamse Vondelpark werd aangezet om zwerfafval te verzamelen en in te leveren
Live bierproeverij met een stukje geschiedenis
As vrijdag (15 mei) om 17:00 gaan we weer live met een proeverij van 4 bieren: Session IPA, Natte, Columbus en de zomerspecial Juicy IPA. Wouter vertelt jullie over deze bieren en dit keer schuift Patrick Hendrikse aan.
‘t IJ van de Duvel
Wat gebeurt er als je voor de tweede keer Belgisch Vakmanschap kruist met Amsterdams Karakter? Een heerlijk bier. Met trots kondigen we het tweede gezamenlijke brouwsel van Duvel en Brouwerij ’t IJ aan: ‘t IJ van de Duvel.
Live Masterclass IJwit
Na het succes van de live bierproeverij gaan we op veler verzoek vrijdag 1 mei 17.00 uur opnieuw live! Dit keer met een masterclass IJwit, waarin brouwer Arvin en Wouter je alles vertellen (en je alles kan vragen) over ons meest populaire bier IJwit.