Rondje Brouwerijen
Voordat we de labels van onze bieren opfristen, stond die fameuze struisvogel in een soort woestijnachtig landschap afgebeeld. Volgens de overlevering symbool voor de dorre stand van het Nederlandse bier halverwege de jaren tachtig, toen er in Nederland weinig interessant bier werd gebrouwen. Toen onze struisvogel neerstreek in een voormalig badhuis in Amsterdam-Oost, kwam daar binnen de hoofdstad voorzichtig wat verandering in.
LOVEBIRDS – Gebrouwen met Brouwerij Eleven
We stonden samen met Brouwerij Eleven uit Utrecht de afgelopen maanden samen bij de brouwketels. We sloegen de handen ineen voor het brouwen van een Fruited Wheat Ale.
The making-of Zatte Tripel campagne
Retetrots zijn we op Zatte. Al meer dan 35 jaar. Daarin zijn we al die jaren best bescheiden geweest. Nu vonden we het toch tijd, eens wat meer te vertellen over deze tripel. En ‘m goed te vieren.
Dus bedachten we een hele campagne: Zatte Tripel; Ongefilterd, Eigenzinnig, een Klassieker. De Amsterdamse creatieven van bureau Kapooow werken voor ons alles uit: Fotografie, veel zeer toffe filmpjes en alle advertenties, biervilt en affiches.We hebben die mooie labels van ons een beetje opgefrist
We hebben die mooie labels van ons een beetje opgefrist. Klassieke elementen als de ruit en de struisvogel zijn natuurlijk gebleven. In de kern is er dus weinig veranderd maar de labels voelen toch frisser. Hoe doe je zoiets? We vroegen het aan Gavin Arm, de Britse oprichter en creative director van het Amsterdamse ontwerpbureau Positivity.
ONLINE BIERPROEVERIJ: LIVE VRIJDAG 19 MAART
Op vrijdag 19 maart om 21:00 uur organiseren we er weer één. Iedereen zit om 21:00 uur thuis doordat de avondklok nog even van kracht blijft en wij hebben inmiddels weer een aantal nieuwe bieren.
Licht verfrissend nieuws van ’t IJ
IJwit, het iconische bier van Brouwerij ’t IJ, is één van de populairste witbieren van ons land. Twintig jaar geleden zag IJwit voor het eerst het licht, onder de molen in Amsterdam-Oost. In de loop van de jaren is de vraag naar alcoholvrij- en alcoholarm bier sterk toegenomen en tegenwoordig staat 0.0 en 0.5 meer dan ooit op de kaart.
Nieuwe etiketten op alle flessen!
Opfrissing
’t IJ heeft tijdens de lockdown zeker niet stilgezeten. Het stond al langer op de planning, maar nu was er dan ook tijd om alle etiketten weer eens goed te bekijken samen.PaasIJ
De lentebok van Brouwerij ’t IJ wordt al gebrouwen sinds 1989. Dit recept is bedacht door de oprichter van de brouwerij Kaspar Peterson. Alleen hij weet hoe het idee rondom het Paasij tot stand is gekomen en hij brouwde het ieder jaar net een tikkie anders.
Blondie
Vanaf nu meer smaak, meer %, meer blond. Blondie is vanaf nu blonder dan ooit. Een zacht blond bier met een frisse kleur en licht moutige aroma’s.
Ondertussen …
Toen onze proeflokalen en alle andere cafés dicht moesten, hadden veel van onze medewerkers opeens niets meer te doen. We besloten al die vrijgekomen tijd en energie positief om te buigen en vroegen iedereen of ze vrijwilligerswerk wilden doen.
IJndejaarsactie 2020 – Afgelopen
Brouwerij ’t IJ is benieuwd hoe jij afscheid wilt nemen van 2020. Post jij je foto of filmpje op Insta of Facebook met als thema “Aan al het goede komt een IJnde”?
Voor al onze vrienden in de horeca: Hulp nodig? Wij staan voor je klaar
Nu onze vertegenwoordigers het wat rustiger hebben de komende periode hebben we besloten om de horeca te gaan helpen met transport. Hiervoor hebben we bakfietsen, scooters, maar ook auto’s en 2 bussen beschikbaar.
Nieuwe telg in de IPA familie: Free IPA 0.5% alcohol
Free IPA 0,5%. Een alcoholarme IPA, gebrouwen met Amarillo hop, vol tropische smaken en een lichte bitterheid.
’t IJ presenteert: TOUR DE BOK!
Van 1 t/m 18 oktober reist Brouwerij ’t IJ door Nederland met haar geliefde IJbok. We leggen aan in verschillende Nederlandse steden, bij veel mooie horecazaken. In elke zaak proosten we graag met jou op de herfst met ons bockbier.
De herfst is zo slecht nog niet, met IJbok
Een snotneus, natregenen op de fiets en blaadjes op de treinrails. Het is weer herfst. Maar dat het natte seizoen niet enkel kommer en kwel is bewijzen wij al sinds 1986 met onze IJbok.
Gezond en veilig je bier drinken
Gisteren zijn er nieuwe regels bekendgemaakt, en daar gaan we ons natuurlijk aan houden. Check ze even zodat jouw bezoek aan ons lekker vlot en gezellig verloopt:
– Houd 1,5 meter afstand met mensen buiten jouw huishouden
– Je krijgt een vaste zitplaats toegewezen
– Reserveren en de gezondheidscheck zijn weer verplicht. Dit kan on the spot
– Ook zullen we je vragen je contactgegevens te noteren voor eventueel bron- en contactonderzoekBiri – Tropisch en uitermate fris
Dit seizoen vieren we de zon vooral in ons eigen land. Nederland is een meer dan prima land, dus vervelend vinden we dat niet. Zeker omdat we Biri hebben.
Brouwerij ’t IJ & Brandt & Levie brouwen samen worst
Vandaag lanceren we samen met de worstmakers Brandt en Levie een droge worst met gerookte mout en ’t IJ Session IPA. Bier en worst met Amsterdamse roots; een samenwerking die van de bucketlist af kan.
IJTJE voor karweitje
Bij de opening van ons proeflokaal ’t Blauwe Theehuis in 2019 introduceerden we de actie IJtje voor Karweitje, waarbij de bezoeker van het Amsterdamse Vondelpark werd aangezet om zwerfafval te verzamelen en in te leveren
Live bierproeverij met een stukje geschiedenis
As vrijdag (15 mei) om 17:00 gaan we weer live met een proeverij van 4 bieren: Session IPA, Natte, Columbus en de zomerspecial Juicy IPA. Wouter vertelt jullie over deze bieren en dit keer schuift Patrick Hendrikse aan.
‘t IJ van de Duvel
Wat gebeurt er als je voor de tweede keer Belgisch Vakmanschap kruist met Amsterdams Karakter? Een heerlijk bier. Met trots kondigen we het tweede gezamenlijke brouwsel van Duvel en Brouwerij ’t IJ aan: ‘t IJ van de Duvel.
Live Masterclass IJwit
Na het succes van de live bierproeverij gaan we op veler verzoek vrijdag 1 mei 17.00 uur opnieuw live! Dit keer met een masterclass IJwit, waarin brouwer Arvin en Wouter je alles vertellen (en je alles kan vragen) over ons meest populaire bier IJwit.
Online Bierproeverij: Live vanuit de Brouwerij
Op Goede Vrijdag 10 april organiseert Brouwerij ‘t IJ een online bierproeverij live op Facebook met PaasIJ, Zatte, IJwit en IPA. Iedereen kan mee doen.
18 Jaar IJwit
Het is begin 2002 wanneer Kaspar Peterson, de oprichter en eerste eigenaar van Brouwerij ’t IJ, besluit dat het tijd is om naast Zatte, Natte en Columbus een extra zomers bier te brouwen. Inmiddels is IJwit één van onze meest gedronken bieren.
Zatte Tripel vereeuwigd in Amsterdam
Wisten jullie dat het eerste bier dat in 1985 uit onze tanks kwam een Tripel was? Zatte. Deze hebben we nu vereeuwigd op in Amsterdam met grootse muurschilderingen. Leef met je kop omhoog om ze niet te missen bij Café Flamingo in de Pijp of Peperwortel op de Overtoom.
Van badhuis tot brouwerij
Het badhuis aan de Funenkade, daar waar wij tegenwoordig ons bier brouwen, opende in 1911 zijn deuren. Maar hoe we daar in hemelsnaam beland zijn? Om daar achter te komen moeten we terug in de tijd, een geschiedenisles!
Amsterdams kraanwater: niks meer aan doen
Amsterdams kraanwater is fantastisch. Je kan er bijvoorbeeld superlekker bier mee brouwen.
We brouwden een New England IPA met de Kaapse Brouwers
Die houden ook wel van eigenwijs en doordrinkbaar bier namelijk. Het is een heerlijk frisse New England IPA geworden.
Nieuw bier: Red Rye Double IPA
“Met lekker veel van alles.” Het maakt onze Red Rye Double IPA een hele mond vol nazomer.
Floris gaat Down Under
Floris heeft niet eens zo lang bij ons gewerkt maar hij heeft een onvergetelijke indruk achtergelaten – en dat komt niet eens door zijn polo. Floris gaat op reis en de polo arriveert snel in onze webshop. Veel plezier in Australië Floris!
Bar35: goed verhaal levert eigen bier op
Chris ontdekte ons na een mislukte date en is de goede zorgen nooit vergeten.