Eggshibition

The Eggshibition

Kunstenaars beschilderen struisvogeleieren voor Pasen

Brouwerij ’t IJ legt niet vaak de link tussen ’t IJ en een eitje, maar deze Pasen maken we een mooie uitzondering: We kochten 32 struisvogeleieren en vroegen kunstenaars om deze te beschilderen. Het resultaat: een prachtige, bonte verzameling aan kunstwerken die hopelijk nooit kapot gaan vallen. In de aanloop naar Pasen zijn ze te bewonderen bij Hubert in Nijmegen en Sissi’s Expo in Amsterdam.

Het brouwen van het lentebier PaasIJ voelt elk jaar weer als een feestje. De jongens van de brouwerij wilden dat in 2019 eens goed laten zien en dus werd er hard nagedacht hoe dat gevierd moest worden. Natuurlijk met een klassieker: eieren beschilderen! Omdat Eggshibition in 2019 een groot succes was konden we het dit jaar niet laten om nieuwe eieren te verzamelen en gingen we langs bij de struisvogelboer. Ook Artis had nog wel wat struisvogeleiren liggen. We vroegen striptekenaars, televisiehelden, illustratoren, tatoeëerders, oudgedienden en aanstormende talenten of ze zo’n enorm ei wilden beschilderen. Ze gingen allemaal op hun eigen manier met een ei aan de slag en stuurden het als een uniek kunstwerk weer terug naar de brouwerij. Er werd heel enthousiast gereageerd op dit idee, dus die grote eieren vlogen binnen een paar dagen de deur uit. Echt leuk om te zien! Bij elk ei dat beschilderd weer terugkwam op de brouwerij vielen de monden van personeel vaak open: echte kunstwerken, iedereen apetrots op het resultaat!

Eggshibition

Het zijn al met al geen eieren om te verstoppen. Daarom stellen we ze trots tentoon in gedurende 2 weekenden voorafgaand aan Pasen in twee horecazaken die de cultuur een warm hart toedragen. The Eggshibition is te bewonderen bij Hubert, in Nijmegen. Die expositie opent de avond van vrijdag 8 april feestelijk met het nodige lentebier PaasIJ. Een week later zijn ze na de opening op 15 april in Amsterdam het hele Paasweekend te vinden bij Sissi’s Expo. 

Of we vanaf nu elk jaar een vers rekje kunsteieren mogen verwachten laten we nog even in het midden: Eerst maar eens kijken wat jullie van deze kunsterwerken vinden. 

Eggshibition

Eggshibition

Deelnemende artiesten: Anne Pröpper, Aukje Dekker, BatArtWorks, Chieri Higa, The Cock Chronicles, Darko Groenhagen, Def P, Floris Felix, Frenchie, Gabi Brunhoso, Jantien Derks, Jorik Breur, Loes van Delft, Marc Sylla, Merel Cremers, Michiel Romeijn, Michiel van der Born, Miranda Ensink, Muis Kortland & Onno Kortland, Olivier van Rees – Vellinga, Piet Kroon, Positivity Branding, Rocco Hueting, Rogier van der Heijden, Rosanne van Spaendonck, Sam Mowgli Andrea, Sasa Ostoja, SjocoSjon, Sjoerd Koopmans, Thijson, Trobbies en Vincent Dams. 

The EggshibitionDaisy Altelaar
0

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *