Blondie

Een licht, verfrissend blond bier, verkrijgbaar in blik en op tap. Een dorstlesser pur sang. Subtiele moutige zachtheid gecombineerd met ‘n vleugje hop. Wat ons betreft zou het handig zijn als Blondie binnenkort overal verkrijgbaar is, waar bier wordt verkocht.

Alcoholpercentage: 4,8%
Drinktemperatuur: 5-7 graden

Blondiepeter
8

8 reacties op "Blondie"

 1. En wat is dan het verschil met ijwit, die vond ik al errug lekker namelijk

  • brouwerijhetij on

   Dag Wilco, wij hebben inmiddels 14 verschillende bieren. De Blondie is compleet anders dan IJwit. Ijwit is een witbier met een fruitige smaak door de citroenen die erin zitten + tarwe mout dat het bier een zachtere smaak geeft. Ijwit heeft 6.5% Alc. Blondie is een Belgisch blond bier dus veel meer eem moutgedreven bier. Zonder kruiden of fruit. Blondie heeft 4.8% Alc en is vegeleken met IJwit, lichter en frisser met moutsmaken.

 2. Zojuist geproefd uit blik. Heerlijk fris met een licht bittere afdronk. Echt een aanrader bij de huidige tropische temperaturen.

 3. Waar kan ik dit koppel kopen?

  • brouwerijhetij on

   Eind volgende week staat Blondie Blik bij de meeste Albert Heijns in heel NL. Zo’n glas is te koop in ons proeflokaal De Molen in Amsterdam.
   Als je hier niet in de buurt woont is de beste manier om aan zo’n glas te komen je plaatselijke kroegbaas eens lief aan te kijken. Zij krijgen ze gratis van ons..

 4. Te lekker dit. Naast ijwit is dit mijn favoriet zeg! Top top top! Iedereen deze zomer aan Blondie. Of nou ja ik zit er nu net aan! Echt een topper dit! Lekker zacht en fris!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *