Blondie

BLONDIE
Vanaf nu meer smaak, meer % en meer blond
 
Ooit startte Brouwerij ’t IJ haar brouwerijgeschiedenis met een tripel (Zatte Tripel) en een dubbel (Natte Dubbel). 36 jaar later wordt de drie-eenheid blond-dubbel-tripel compleet gemaakt met een ware blonde: Blondie.

Wellicht heb je ‘m voorbij zien komen: een jaar geleden introduceerde ’t IJ haar eerste bier op blik, de eerste Blondie. Een frisse, zachte doordrinker van 4,8% voor dat moment waarop je verlangt naar iets gezelligs, maar niet te intens. Geen straf glas bier, maar iets meer dan het vertrouwde pilsje.

Nu, precies een jaar later, passen we deze dorstlesser aan: In fles, blonder dan ooit en een procentje alcohol meer. De test om ons bier ook in blikken te gaan afvullen is geslaagd, maar een eigen blikken-afvullijn hebben we nog niet. Daar wordt aan gewerkt. In de toekomst verwachten we vaker ons bier ook weer op blik te serveren. Even geduld! Nu dus weer het hele assortiment in de vertrouwde longneck.

Verder hebben we het recept dus flink aangepast. De nieuwe Blondie is een zacht blond bier met een frisse kleur en licht moutige aroma’s. Een bier, evenals Zatte Tripel en Natte Dubbel, gebrouwen op de Belgische leest met gerst, tarwe en haver én de typische eigen IJ-gist. Die maakt het assortiment nét wat meer compleet, vinden we. Hopelijk ga je er net zo van genieten als wijzelf.

Blondie: Oude tradities maken het nieuwe blond: Vol van smaak, een tikkie zoet en heerlijk fris.

Alcoholpercentage: 5,8%
Drinktemperatuur: 6-8 graden
Verkrijgbaar in: 33cl fles en 20L fust

Blondiebrouwerijhetij
3

3 reacties op "Blondie"

  1. Waar is die te koop/te drinken?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *