Ciel Bleu restaurant bier

We brouwden weer met de chefs van Ciel Bleu

Het jaar loopt al weer op zijn einde en we hadden nog helemaal niet met de chefs van tweesterrenrestaurant Ciel Bleu gebrouwen. Terwijl dat de afgelopen jaren steeds zulk smakelijk bier opleverde. Tijd voor een nieuwe samenwerking dus.

Behalve het feit dat de chefs verschrikkelijk veel van smaak maken weten, is het voordeel van werken met Onno Kokmeijer en Arjan Speelman dat ze niet vast zitten aan de referentiekaders van de brouwwereld. Zo waren we er zelf waarschijnlijk nooit opgekomen om de Ciel Bleu I.P.A. met kaffir lime te brouwen. Of chocola en galanga aan een imperial stout toe te voegen.

Ciel Bleu restaurant bier

De constante zoektocht naar nieuwe smaken van de chefs en ons vermogen die in bier om te zetten heeft wederom iets moois opgeleverd. We gingen weer voor een IPA. Een Double IPA dit keer. Dat lijkt extreme, hoppige klappen te beloven, maar de Ciel Bleu DIPA is opvallend ingetogen. In eerste instantie dan.

Onder een fraaie zachtheid komt uiteindelijk toch nog een mooie bitter door. De wrangheid die je wangen bij het drinken van double IPA’s nog weleens naar elkaar doet trekken is geheel afwezig.

Net als bij de vorige Ciel Bleu brouwsels knipoogden we als eerbetoon aan het Japanse Okura hotel weer richting het Verre Oosten. We voegden sap van de Sudachi, een Japanse, limoenachtige, en het schraapsel van Buddha vingers, een andere Aziatisch citrusvrucht, toe.

Die citrussmaken zijn al net zo subtiel als de hoppigheid. Samen zorgen ze voor een bier dat ondanks een lichte body toch lekker gelaagd is. Qua kleur schuifelt ie voorzichtig richting amber. Een frisse lichtheid verhult een stevig percentage: 7.4.

Samenvattend: een toegankelijk fijnproeversbier voor alle seizoenen.  

Zolang de voorraad strekt verkrijgbaar van tap én op fles in ons proeflokaal en gebotteld eveneens bij slijters met smaak.

 

Ciel Bleu Double IPA Brouwerij 't IJ

We brouwden weer met de chefs van Ciel Bleubrouwerijhetij
0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *