De bierflessencollectie
Gijs de Graaff, de man die de eerste flessen decennia terug al bij ons binnen droeg vertelt het verhaal achter de gigantische verzameling bierflessen in ons proeflokaal.
Tripel Wit
Zwaar en stevig als een gerstewijn, maar dan met veel tarwe, stevige hop, koriander en sinaasappel. [uitverkocht]
De Ruyschkamer is misschien wel het gezelligste geheimpje van Amsterdam-Oost
De locatie is onhandig en de inrichting ook maar charmant en gezellig is het er zeker. Pluk een biertje uit de koelkast en plof op de bank.
Skeapsrond
Naast bier blijft er na het brouwen nog meer over. Een van die restanten is de bostel, de moutpulp die over blijft nadat er suiker uit het bewerkte graan getrokken is.
Boekrecensie: The Comic Book Story of Beer
Over bier zijn bibliotheken volgeschreven. Maar een boek zoals deze lazen wij niet eerder. The Comic Book Story of Beer is een prachtig graphic novel die op een laagdrempelige manier de geschiedenis van onze favoriete drank beschrijft.
Café de Blauwe Druif: thuishaventje aan de Haarlemmerstraat
Mooie oude bar met lekker eten, lekker bier en personeel met het Amsterdamse hart op de tong.
Mooie taak: brouwen voor Geniet & Geef
We brouwen dit jaar het bier van Geniet & Geef, waarvan de winst volledig naar de bestrijding van kinderkanker gaat.
Biologisch bier
We brouwden heel lang al onze bieren met uitsluitend biologische ingrediënten. Om praktische redenen brouwen we tegenwoordig niet al onze bieren meer op die manier.
Nieuw bier: De Don
Ter ere van Don zijn 30ste verjaardag heeft hij een eigen IJbier mogen bedenken. Het resultaat is tijdelijk in ons proeflokaal te drinken.
Vlo is terug
Terug van weggeweest: Vlo, het bier dat we met zeer grote onregelmatigheid speciaal voor De Bierkoning brouwen.
Er is maar één bierwinkel zoals de Bierkoning
Een paar vierkante meter, 2200 verschillende bieren en ook nog eens een heleboel kennis op biergebied.
Bar Botanique, een stukje zomer in winters Amsterdam-Oost
Op nog geen zeven minuten lopen van ons proeflokaal vind je een tropisch paradijs waar ons bier geschonken wordt. Bar Botanique is een klein stukje zomer in winters Amsterdam-Oost.
Aan al het goede komt een IJnde
De dagen worden korter, donkerder en kouder. Een teken dat het jaar op zijn einde loopt. De doorgewinterde IJ-liefhebber weet precies wat dit betekent: IJndejaars!
Nieuw bier: Het Ei van de Duivel
Wat krijg je als je Belgisch vakmanschap combineert met Amsterdams karakter? Een verdomd mooi bier.
Rick Kempens nieuwe boek gidst je met humor en kennis van zaken door ‘Bierland’
Hoe zat het ook alweer met al die stijlen? Hoe schenk, ruik en proef je bier het best? Wat is het ideale glas? Heb je iets aan van die gekke attributen?
40 jaar PINT Bokbierfestival
Het PINT Bokbierfestival is in veertig jaar tijd van een kleinschalig festival met slechts 65 bezoekers uitgegroeid naar één van de grootste evenementen in de stad met bijna 12.000 bezoekers.
Boi Boi: de ideale Thai voor na ons terras
Voor uitstekend en betaalbaar eten, een funky interieur en meer bier van je favoriete brouwerij.
De struisvogel van ‘t IJ
4 oktober, dierendag. Een mooi moment om eens wat meer te vertellen over de struisvogel die sinds jaar en dag op onze etiketten prijkt.
En dat is vijf: onze bokbieren deze herfst
De IJbok is er natuurlijk sowieso, de Roggebok en de Dubbelbok keren terug en we hebben twee nieuwe verrassingen.
Bokbier, bier om de herfst te vieren
Het is eind september, dat betekent dat langzaam maar zeker de verschillende bokbieren getapt en in huis gehaald worden. Maar wanneer spreekt men nou precies van bokbier en waar komt het eigenlijk vandaan?
Nieuw (festival)bier: New England IPA
Speciaal voor het Amsterdam Beer Festival brouwden we samen met een Homeland een New England IPA. Ook wel de toekomst van de IPA genoemd.
Amsterdam Beer Festival: lekker veel nieuw bier
Samen met brouwerij Homeland brouwden we speciaal voor dit festival een nieuw bier. En we waren niet de enige. Kom proeven.
Food Night in de Javastraat
Nog geen plannen dit weekend? Dompel jezelf onder in de rijke culturele & culinair wereld van Amsterdam-Oost tijdens Food Night in de Javastraat!
Wild van Wild x Brouwerij ‘t IJ
De twee jagende broers Sjoerd en Klaas Evenhuis van Wild van Wild hebben wat nieuws: wildzwijn worst gemaakt met onze Natte en grove mosterd!
Dit is een Boek over Bier van Raymond van der Laan
Op zoek naar leesvoer voor tijdens je strandvakantie of gewoon voor thuis, in de tuin? We hebben een aanradertje voor je.
Nieuw bier: Black Rye IPA
Een beetje rogge, een beetje tarwe en lekker veel hop zorgen voor een zacht, donker bier dat ook nog eens zomers fris is.
Nieuw bier: Rye IPA
Veel granen en mooie hoeveelheden hop maken deze IPA naast erg smaakvol ook nog eens lekker verfrissend. Op is op.
Een kijkje achter de schermen
Tasty Tales nam een kijkje achter de schermen en maakte deze mooie video.