Bierfestival Amsterdam

Amsterdam Beer Festival: lekker veel nieuw bier

Bierfestival Amsterdam

The Amsterdam Beer Festival doet zijn naam eer aan dit jaar. Vorig jaar waren er al behoorlijk wat Amsterdamse brouwerijen aanwezig op de eerste editie, dit jaar brouwde een aantal gezamenlijk ook nog eens een paar spannende speciale festivalbieren. Centrale partij binnen de samenwerking is brouwerij Homeland, dat het Amsterdam Beer Festival vorig jaar voor het eerst organiseerde. Speciaal voor het festival werden er vijf ‘collabs’ gebrouwen. Homeland brouwde daarvoor met vier Amsterdamse collega’s en de Rotterdamse uitzondering op de hoofdstedelijke regel, de Bebaarde Brouwer.

Met Poesiat & Kater brouwde Erik van Homeland een session IPA, met Oedipus een dubbel en met Walhalla een Berliner Weisse. Hij kwam ook bij ons langs om samen een New England IPA voor het festival te brouwen.

New England IPA
In Amerika raken ze sinds vorig jaar niet uitgepraat over de New England IPA. En terecht want deze populaire nieuwe stijl smaakt uitstekend. Losjes gedefinieerd moet ie een beetje troebel zijn en een fruitige hoppigheid hebben. Onze versie is relatief helder maar aan het voorgeschreven soort hoppigheid hebben we ons braaf gehouden en dat smaakt uitstekend.

Stiekem kun je dit bier in ons proeflokaal al proeven maar leuker is het natuurlijk om hem tijdens het Amsterdam Beer Festival even te vergelijken met die andere vier collabs van Homeland. Dat kan het gehele tweede weekend van september. De deelnemende brouwers nemen van de 8e tot de 10e weer bezit van Homelands thuisbasis, het voormalige Marineterrein.

De line-up
Naast Homeland en de bovengenoemde partners-in-crime zijn er nog een aantal andere brouwerijen van de partij: de Kaapse Brouwers uit Rotterdam, Peter van der Arends MoreBeer, de Italiaanse White Pony Brewery, de experimentele Denen van To Øl, het Nederlands-Amerikaanse Lagunitas en de Duitse Insel-Brauerei, die je waarschijnlijk vooral van de opvallend papieren fleswikkels in de Albert Heijn kent.

De tijd dat je op bierfestivals alleen met een serieus gezicht van je bier mag nippen is gelukkig al een tijdje voorbij en dus is er net als vorig jaar gewoon weer muziek. Wij verheugen ons op dit vrolijke bierfestival bij ons om de hoek. Voor een impressie van vorig jaar kijk je even naar de onderstaande video.

Wil je alvast een proefglas en een paar munten veilig stellen, boek dan hier alvast een ticket.

Amsterdam Beer Festival: lekker veel nieuw bierbrouwerijhetij
0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *