Food Night in de Javastraat

Food Night 2017

Toen Jeffrey Spangenberg tien jaar geleden Food Night voor het eerst organiseerde gebeurde er nog niet veel in de Indische buurt; het werd ook wel een probleemwijk genoemd. Spangenberg wilde de ondernemers en bewoners van de Indische buurt dichter bij elkaar brengen en de ware kracht van Oost tonen. Hij kon geen beter middel bedenken dan eten; ‘Eten verbindt’, aldus Spangenberg. Tegenwoordig is de Indische buurt een levendige buurt, mede dankzij initiatieven als Food Night.

Dat foodfestivals tegenwoordig schering en inslag zijn in Amsterdam is geen geheim, maar Spangenberg was tien jaar geleden zijn tijd ver vooruit. Het culinaire festijn was één van de eerste in de stad, maar het feit dat aankomende zaterdag (2 september 2017) de negende editie plaatsvindt bewijst dat het nog steeds een succes is.

Food Night vindt plaats in de Javastraat op nog geen vijf minuten fietsen afstand van onze brouwerij. Het is dan ook niet meer dan logisch dat wij een mooi, lokaal initiatief als deze graag ondersteunen. Op Food Night vind je gerechten van over de hele wereld, cultuur, activiteiten en livemuziek. Wij zullen aanwezig zijn met maar liefst drie bars waar vrijwel alle soorten IJbiert geschonken gaan worden. Check de Facebookpagina van Food Night om op de hoogte te blijven van dit event. Zien we je zaterdag?

Food Night in de Javastraatbrouwerijhetij
0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *