40 jaar PINT Bokbierfestival

Het PINT Bokbierfestival staat sinds jaar en dag synoniem voor bokbier in Nederland. Het festival vindt sinds 1978 traditioneel in het laatste weekend van oktober plaats en is met zijn ruim 12.000 bezoekers het grootste ter wereld. Het weekend van 27 tot 29 oktober is het weer raak, dan vindt het PINT Bokbierfestival voor de veertigste keer plaats. Dit keer in de Beurs van Berlage te Amsterdam, maar dit is niet altijd het geval geweest.

Zoals gezegd vond de eerste editie plaats in 1978 in het beroemde biercafé Gollem in de Raamsteeg. De eerste editie telde slechts enkele bokbieren en een bescheiden 65 bezoekers. Maar het festival sloeg aan en na twee edities bleek café Gollem dan ook te krap te zijn voor het groeiende bezoekersaantal. Het festival verkaste naar Artis, waar het enkele jaren verschillende zalen besloeg. De jaren daarna tot en met 1994 vond het festival op veel verschillende locaties, zoals het Olympisch Stadion, plaats. Vanaf 1994 wordt het georganiseerd in de markante Beurs van Berlage. Dit bleek een gouden greep, want dankzij de centrale ligging en de omvang van het gebouw heeft het festival kunnen uitgroeien tot één van de grootste evenementen in de stad.

Uiteraard vind je ons ook dit jaar op het PINT Bokbierfestival, dit keer nemen we twee bokbieren mee: Natuurlijk onze traditionele IJbok maar ook zijn kruidige broertje Kaneelbok. Dus laat de organisatie nu weten of je erbij bent, haal je tickets en munten en dan zie we je daar!

IJbok Brouwerij 't IJ Amsterdam

40 jaar PINT Bokbierfestivalbrouwerijhetij
0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *