Black Rye IPA

Nieuw bier: Black Rye IPA

Black Rye IPA

In navolging van de Rye IPA brouwden we een donkere variant volgens min of meer hetzelfde principe: beetje rogge, beetje tarwe en lekker veel hop. Ook hier zorgt de rogge voor een bijna fluwelen zachtheid en lichte kruidigheid. Een groot deel van de mout, waaronder de tarwe, was van het geroosterde soort. Dat zorgt naast een diepdonker kleurtje ook voor cacao-associaties en een subtiel karamelerig zoetje.

We gebruikten een flinke lading hoppen waar het citrus vanaf spat. Daarmee werd deze rye IPA dubbel gedryhopt. Na het vergisten ging er dus tot twee keer toe nog meer verse hop in de tanks.

De Black Rye IPA scoort hoog op bitterheid units maar daar proef je verrassend weinig van. De verfrissende zomersmaak van dit soort hop is wel volop aanwezig in dit donkere bier. Dat drinkt ondanks een onbescheiden 6.6% alcohol dan ook bijzonder soepel weg. 

We brouwden iets meer dan 1000 liter van de Black Rye IPA en hij is uitsluitend van tap verkrijgbaar in ons proeflokaal. Kom dus snel een keer op ons terras zitten om ervan te genieten zolang het kan.

Nieuw bier: Black Rye IPAbrouwerijhetij
0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *