Tripel Wit Brouwerij 't IJ

Tripel Wit

Het is winter en dan is een gerstewijn (zoals onze allereigenste Struis bijvoorbeeld) een mooie manier om de kou van je botten te poetsen. Zoals de naam al suggereert ontleent deze bierstijl zijn ferme alcoholpercentage aan een flinke lading gemoute gerst. We besloten bij wijze van experiment eens de nodige tarwemout aan die hartverwarmende formule toe te voegen. Tarwemout is normaal verantwoordelijk voor de frisse zachtheid van lichtere bieren maar blijkt het ook in deze zware variant prima te doen. Het levert naast een stevig percentage van 9% ook de mooie troebelheid op die je van witbier gewend bent.

De gist zorgt in combinatie met de tarwemout voor een vol mondgevoel en een alcoholische, fruitige smaak. Korianderzaad en sinaasappel benadrukken het lichtzoete karakter van het bier en bieden dapper tegenwicht aan de bitterheid uit de royale dosis hop.

Een complex zwaargewicht om eens goed voor te gaan zitten. Moet je wel nog even door weer en wind naar ons proeflokaal want alleen daar is hij tot de tank leeg is verkrijgbaar.

De Tripel Wit is inmiddels uitverkocht.

Tripel Wit Brouwerij 't IJ

Tripel Witbrouwerijhetij
0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *