Vlo is terug

Terug van weggeweest: Vlo. Zoals je vorige week al hebt kunnen lezen, is Vlo het bier dat we met zeer grote onregelmatigheid speciaal voor De Bierkoning brouwen.  Nu vraag je je misschien af waar die naam toch op slaat. Nou, ‘Vlo’ staat voor ‘Vodden, lompen en ongeregeld’ en refereert aan de tijd dat de oprichter van de Bierkoning nog lompen verkocht op het Waterlooplein.

We willen niet teveel pochen, maar ook deze keer is de Vlo weer bijzonder goed gelukt. Het amberkleurige bier met een flinke, maar gebalanseerde lading hop zal de liefhebber bekend in de mond doen voorkomen. Even als de fruitigheid die door velen omschreven wordt als perzik of abrikoos. Tot slot zorgt de flinke schep koriander voor de kenmerkende kruidigheid van dit bier.

Een groot gedeelte van de Vlo ligt, hoe kan het ook anders, in de schappen van De Bierkoning. Enkele andere slijters en cafés hebben hun handen op een partijtje weten te leggen en naturlijk hebben we zelf ook een aantal flessen geclaimed voor in ons proeflokaal. Maar wees er snel bij, want zoals altijd is er slechts een beperkte hoeveelheid Vlo gebrouwen.

Vlo is terugbrouwerijhetij
2

2 comments on "Vlo is terug"

  1. Mooie labels! Wie is de ontwerper?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *