Biri Brouwerij 't IJ

Biri

We brouwden de Biri oorspronkelijk voor de Waterkant, een Amsterdams stukje Suriname. Een plek die zelfs in de Hollandse winter nog tropisch aan kan doen. In de zomer kan je er tussen knap publiek urenlang bootjes kijken. We brouwden de ideale tropische lager om zo’n terrasdag aan het water verder te veraangenamen.

De Biri is een uitermate frisse lager, gebrouwen met mais. Dat maakt hem ontzettend doordrinkbaar en het percentage van 4.7 maakt dat je nog best even wat langer in het zonnetje kan blijven zitten. Aan de kade smaakt ie goed maar ook daarbuiten blijkt ie het uitstekend te doen. Daarom is deze lichte dorstlesser nu ook buiten de Waterkant verkrijgbaar.

Biri Brouwerij 't IJ

BiriBrouwerij 't IJ
630

6 reacties op "Biri"

 1. Heerlijk!! Komt in de buurt van Corona.

 2. WAT EEN TOPPER!!!

 3. Wat mij betreft, een miskend talent van de zomerbieren. Inderdaad het antwoord op de Corona en Sol. Deze Biri is de ongekroonde koning van het terras. Ik hoop dat dit brouwsel een vaste plek kan veroveren in het gamma van ’t IJ. Een happie citroen en een flinke slok er achter aan. TOP!!!

 4. Alwie Wilbers on

  Hallo
  Kan iemand mij vertellen of ik dit biertje mag drinken, heb een glutenintollerantie en omdat dit biertje is gebrouwen met mais, zou het mogelijk zijn dat dit glutenvrij is???

  • Brouwerij 't IJ on

   Hallo Alwie,
   De Biri is inderdaad met mais gebrouwen maar ook met een deel gerst en daardoor is hij zoals de meesten van onze bieren helaas niet glutenvrij…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *