Grape Ale

Het tweede speciale nummer van 2023 is er! Nummer 82, de Grape Ale. Grape Ale’s zou je kunnen zien als een hybride tussen bier en wijn, maar wel meer bier dan wijn. Met een bijzondere hopsoort, Nelson Sauvin, uit Nieuw Zeeland. Misschien wel het beste nieuws uit Nieuw Zeeland sinds Abel Tasman er per abuis tegenaan voer in 1642.

De Grape Ale is dan ook een knipoog naar de bekende Sauvignon Blancs uit dat mooie land. Brouwer Robin probeerde de frisse smaken van tropisch fruit te vangen en daarvoor is de Nelson Sauvin hop best goed geschikt. Voeg er druivensap aan toe, en samen met de tropische toetsen van zowel de hop en de gist heb je een mooi bier, wat zeker Speciale Nummers waardig is.

Wat is een Grape Ale?
Een hybride tussen bier en wijn, waarbij het basisproces bierbrouwen is, waar uiteindelijk druiven, druivensap of druivenpulp aan toegevoegd wordt. Er wordt nauwelijks hop gebruikt. Het belangrijke in deze stijl is de balans tussen mout en druif, verder is de stijl vrij grenzeloos. Het is trouwens gewoon bier, dus je kan ‘m zonder zorgen op Untappd zetten.

Vind ‘m in onze proeflokalen en bij een select aantal slijterijen in Nederland, zoals Mitra. Maar wees er snel bij, want speciale nummers zijn gelimiteerd en gaan harder dan je misschien denkt.

Bij welke horecazaken is de Grape Ale verkrijgbaar?

   Grape Alepeter
   1

   1 comments on "Grape Ale"

   1. Niek Gommans on

    Erg jammer dat ze nergens in de regio Eindhoven te verkrijgen zijn.

   Leave a Reply

   Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *