Het derde bier dat we samen met samen met de chefs van tweesterrenrestaurant Ciel Bleu ontwikkelden. Arjan Speelman en Onno Kokmeijer kwamen weer met hele smakelijke suggesties. Dit keer resulteerde dat in een Double IPA met Aziatisch citrusfruit. We voegden Sudachi, een Japans limoenachtige, en Boeddha’s Hand, een vreemduitziende maar prima smakende Aziatische vrucht, toe.
Het sap en de oliën van het Oosterse fruit zorgen voor een licht tropische, subtiele extra laag smaak. Die valt mooi samen met de zachte hoppigheid van dit bier, die langzaamaan mooi doorkomt.
Tijdens de kook ging Centennial en Chinook hop de ketels in. Voor nog een extra laagje citrus dryhopten we deze double IPA met Galaxy. Dat hoppakket resulteert in een opvallend zachte bitterheid. Samen met het citrusfruit zorgt dat ondanks de lichte body van dit bier voor een fraaie gelaagdheid.
Een verraderlijk toegankelijke double IPA die je z’n 7.4% eenvoudig doet vergeten.