Oaked IPA

Nummer vijf in onze reeks speciale nummers. De reeks die we lieten beginnen bij 77, omdat dat (na wat onderzoek) het 77ste bier bleek te zijn wat we brouwden. Nu dus nummer 81, de eerste van 2023. Brouwer Allard presenteert de Oaked IPA.  

De dubbele dryhop die we ook hebben toegepast bij de East Coast IPA (Nr. 77 voor de oplettende lezer) komt weer terug – met de toevoeging dat we  nu ook dryhoppen tijdens het warme, actieve fermenteren. Hierdoor krijgt de Oaked IPA heel interessante fruitachtige smaken. Met als extra dimensie de eikenhoutsnippers, die het bier subtiel verrijken met tonen van hout en vanille.

In zwaardere bieren zoals Imperial Stouts een beproefde methode, maar in een IPA juist de kunst om goed te balanceren met de bitters en aroma’s van de hop. Voor onze Oaked IPA kozen we voor een gevarieerd hopboeket dat in combinatie met het eikenhout een rijk smaakpalet weet te scheppen.

Qua kleur is ie vrij blond, met een mooi alcoholpercentage van 7,5%. Lekker in de koude maanden, met al een klein doorkijkje naar de warmere en langere dagen die, als je goed kijkt, aan de horizon al te zien zijn.

Vind ‘m in onze proeflokalen en bij een select aantal slijterijen in Nederland, zoals Mitra. Maar wees er snel bij, want speciale nummers zijn gelimiteerd en gaan harder dan je misschien denkt.

Verkrijgbaar bij de volgende locaties
   Oaked IPApeter
   0

   Leave a Reply

   Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *