Samen met onze vrienden van Marz Brewing uit Bridgeport, Chicago, hebben we deze fraaie American Barley Wine gebrouwen. Naast het volle moutkarakter van een normale barley wine heeft dit bier ook de bitterheid en bloemige aroma’s van heerlijke Amerikaanse hoppen (Nugget, Amarillo, Chinook en Centennial). De donkerbruine kleur en het geroosterde aroma komt voort uit een mooie, volle mix van onder andere donkere cara- en roostmouten. Doordat het bier goed is uitgegist bevat het weinig restsuikers, wat zorgt voor een verrassende doordrinkbaarheid. Dit mooie zwaargewicht is uiterst gebalanceerd van smaak en wordt afgetopt met een zachte, romige schuimkraag.
De Bridgeport Barley Wine is helaas helemaal uitverkocht
Alcoholpercentage: 10%
Drinktemperatuur: 10 – 12 graden
2 reacties op "Bridgeport Barley Wine"
Beste brouwers van ‘t IJ,
In short: hebben of maken jullie ook een RIS (Russian Imp. Stout*) of ene gelijkende ‘Porter’. *Gelet op de Russische agressie misschien om te dopen tot een ‘Kyiv Independent Stout (KIS)?
Hoi Adri, we schrijven ‘m bij op ons verlanglijstje!