Berrie

Dit is Berrie, ons derde alcoholarme bier. En een tikkie recalcitrant. Te classificeren als Raspberry Sour. Een fruitig bier door het toevoegen van framboos, maar tegelijkertijd ook licht zuur en daardoor lekker fris. Je moet misschien aan elkaar wennen, maar als je ‘m eenmaal kent sluit je ‘m in je hart.

Alcoholvrij of –arm?
In Nederland noemen we Berrie met zijn 0,5% alcohol een alcoholarm bier, in de ons omringende landen staat ze bekend als alcoholvrij. In Oostenrijk, België, Finland en Duitsland mag alcoholvrij bier namelijk maximaal 0,5% alcohol bevatten. Spanje heeft een grens van 1% en Italië en Frankrijk hanteren een drempelwaarde van 1,2% alcohol. De regels voor Nederlandse brouwers zijn strenger, zij mogen pas alcoholvrij op het etiket zetten als er minder dan 0,1% alcohol in zit. Dat zorgt soms best voor vreemde situaties: op het etiket van buitenlandse bieren in de Nederlandse schappen mag alcoholvrij staan, ook als die bieren volgens de Nederlandse regels helemaal niet alcoholvrij zijn. Maar goed, dat maakt Berrie allemaal niet zoveel uit. Gaat allemaal om de smaak.

Alcoholpercentage: 0,5%
Drinktemperatuur: 5 graden

Verkrijgbaarheid
AH

Berriepeter
1

1 comments on "Berrie"

  1. Kees van den hout. on

    Hallo ik heb 3 flesjes van jullie Berrie gekocht……ben echt een groot liefhebber van jullie ambachtelijke bieren allemaal even lekker, maar de berrie heeft volgens mijn smaak beleving niks met bier te maken echt veels te zuur en daardoor niet lekker maar er zullen best mensen zijn die dit lekker vinden. mijn inziens zal dit geen topproduct van jullie worden,sorry ik moest dit toch eerlijk vertellen maar de andere bieren zal ik echt niet laten staan
    Vriendelijke groeten kees

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *