Number 81 | Oaked IPA

Nummer vijf in onze reeks speciale nummers. De reeks die we lieten beginnen bij 77, omdat dat (na wat onderzoek) het 77ste bier bleek te zijn wat we brouwden. Nu dus nummer 81, de eerste van 2023. Brouwer Allard presenteert de Oaked IPA.  

De dubbele dryhop die we ook hebben toegepast bij de East Coast IPA (Nr. 77 voor de oplettende lezer) komt weer terug – met de toevoeging dat we  nu ook dryhoppen tijdens het warme, actieve fermenteren. Hierdoor krijgt de Oaked IPA heel interessante fruitachtige smaken. Met als extra dimensie de eikenhoutsnippers, die het bier subtiel verrijken met tonen van hout en vanille.

In zwaardere bieren zoals Imperial Stouts een beproefde methode, maar in een IPA juist de kunst om goed te balanceren met de bitters en aroma’s van de hop. Voor onze Oaked IPA kozen we voor een gevarieerd hopboeket dat in combinatie met het eikenhout een rijk smaakpalet weet te scheppen.

Qua kleur is ie vrij blond, met een mooi alcoholpercentage van 7,5%. Lekker in de koude maanden, met al een klein doorkijkje naar de warmere en langere dagen die, als je goed kijkt, aan de horizon al te zien zijn.

Vind ‘m in onze proeflokalen en bij een select aantal slijterijen in Nederland, zoals Mitra. Maar wees er snel bij, want speciale nummers zijn gelimiteerd en gaan harder dan je misschien denkt.

Session White Elderflower is het tweede bier in de range van speciale nummers. Verwacht bij deze range in veel gevallen wat meer uitgesproken recepten. Soms als testcase, soms omdat we het graag eens wilden maken, soms omdat we in zo’n bui waren.​

Groot gevaar dat het niet bij eentje blijft.

Verkrijgbaar bij de volgende locaties
   Number 81 | Oaked IPApeter
   2

   2 reacties op "Number 81 | Oaked IPA"

   1. Ot aka Oma Ot :-) on

    Ja Allard…. Die IPA dus, die ik bij Michiel voorgeschoteld kreeg….die is heel fijn. Dus nu moet ik ‘m (of ‘r?) als de donder te pakken zien te krijgen voor hier in Weesp in de koelkast.
    Graag meer van dit lekkers!
    Liefs!

   Leave a Reply

   Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *