jenever

Onze eigen JENEVER

Bij ‘t IJ neemt aardig wat personeel graag eens een kopstoot tot zich. Dat moest natuurlijk eens resulteren in EEN EIGEN JENEVER! En dat is zover. Gedestilleerd van ons eigen bier en met de hand afgevuld en verzegeld. Een drank volgens de maatstaven van ‘t IJ: Puur en lekker soepel, met een zachte kruidigheid die zich goed laat combineren met onze bieren. Perfect als kopstoot dus, of gewoon lekker uit ‘t vuistje.

Kopstoot

De kopstoot – een glas bier met een jenever – is een typisch Amsterdamse uitvinding. De keuze om als Amsterdamse brouwer naast bier ook jenever te maken is daarom een logische. We gingen op twee locaties aan de slag met het destilleren van IJbier. Bij The Stillery in Amsterdam, waar het nog als moutwijn ligt te rijpen om later tot leven te komen, en bij Dada Chapel in Gent.

 

Jenever

Bij Dada Chapel besloten we ons bier te destilleren en te verwerken tot een jenever, waarvan de karakteristieke smaak te danken is aan toevoegingen van selderij en karwijzaad. Het team van Brouwerij ’t IJ reisde af naar België om de duizend flessen zelf af te vullen en te verzegelen. Alle etiketten werden met de hand geplakt. Nu is de jenever klaar om met de liefhebber te worden gedeeld.

 

Onze jenever was tijdelijk verkrijgbaar bij enkele toffe IJ tappers van het eerste uur en een slijter hier en daar. 

 

jenever

Onze eigen JENEVERbrouwerijhetij
18

18 comments on "Onze eigen JENEVER"

 1. Komt de jenever als fles nog op voorraad (voor de kerst :))? Groet!

  • brouwerijhetij on

   Hoi Anouk, de jenever was een éénmalig project, maar we denken er aan om volgend jaar weer een kleine hoeveelheid te laten maken, maar dat zal weer najaar worden …

 2. Is het een limited product ?

 3. Hoe duur zal de prijs ongeveer zijn?

  • brouwerijhetij on

   Duur is een relatief begrip Nino. Een flesje kostte 25 euri’s, maar is intussen al uitverkocht … Op een paar plaatsen in met name Amsterdam nog te bestellen aan de bar, maar dan verdeeld in porties van 1 glaasje …

 4. Hoi kan ik hem ook online bestellen? Ik woon in Groningen. Dan stuur ik een fles hooghoudt jullie kant op

  • brouwerijhetij on

   Da’s een mooie deal Niels. Maar wij zelf hebben ‘m niet per fles verkocht, dat lieten we over aan de slijters in Amsterdam. Bij een eventuele volgende edtie willen we graag kijken naar de mogelijkheden om ‘m ook heel even online beschikbaar te maken!

 5. Waar kan je hem proeven. En wat gaat de fles kosten?

  • brouwerijhetij on

   De adressen waar je ‘m kunt proeven staan hieronder (of boven?) … De fles als geheel is al uitverkocht.

 6. Hi, kun je de fles ook als geheel kopen?

 7. Steven Cras on

  Wat goed dat jullie een eigen jenever hebben gemaakt! Wel jammer dat ie in België gedestilleerd wordt. Bij jullie bierproductie is (was?) er hetzelfde probleem. Vinden jullie ook niet dat IJbier en jenever van IJbier, die als Amsterdamse producten in de markt worden gezet, in Amsterdam zouden moeten worden geproduceerd?

  • brouwerijhetij on

   Hoi Steven, we hebben het heel gezellig gehad met de mensen van Dada Chapel bij deze editie en we zien dit zeker niet als een probleem. Maar zeker vergeten we Amsterdam niet, daar ligt momenteel al een mooie hoeveelheid moutwijn ontspannen te wachten op een afvulling in de toekomst.

 8. Worden de bijpassende shotglazen ook verkocht?

 9. Robert Wever on

  Goedemorgen,
  Welke sluiterij gaat hem verkopen?
  Robert.

  • brouwerijhetij on

   Cafe Slijterij Oosterling, Sterk Amsterdam, Mitra Mike Janssen en Drankenspeciaalzaak Ton Overmars Hoofddorpplein

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *