Citrus Ale

Number 83 | Citrus Ale

Citrus Ale is nummer 83 in onze reeks speciale nummers, een lijn van bieren waarin onze brouwers de ruimte krijgen om met uitgesproken recepten hun persoonlijke stempel op dat typische profiel van ‘t IJ te drukken. Nu dus nummer 83 gebrouwen door brouwer Fred de Bruijne.

Nummer 83 is een laag alcoholisch bier met veel fruitigheid van de hop in combinatie met de toevoeging van natuurlijke fruitextracten (sinaasappel, mandarijn, Pomelo en limoen) die gewonnen zijn uit innovatieve techniek. Door op verschillende momenten van het brouwproces de hop en de extracten toe te voegen is dit een bier bomvol Citrus smaken. In het jargon heet het dit type bier een Agrume Ale. Maar deze term is over het algemeen niet zo gangbaar. Agrume is de verzamelnaam voor citrusvruchten, daarom was de switch naar Citrus Ale snel gemaakt. Een heerlijk dorstlessend bier voor de warmere maanden van het jaar.

Citrus Ale

Number 83 | Citrus Alepeter
5

5 comments on "Number 83 | Citrus Ale"

 1. Een super heerlijk verfrissend bier voor in deze warme dagen 👍🏼👍🏼
  Alleen zonde dat het niet/nergens te verkrijgen is in Zuid Limburg!
  Heb ze nu zelf in Amsterdam, in de brouwerij gehaald 😁

 2. Een super heerlijk verfrissend bier voor in deze warme dagen 👍🏼👍🏼
  Alleen zonde dat het niet/nergens te verkrijgen is in Zuid Limburg!

 3. Croizat-Mille FRançoise on

  Hello, I have tasted your beer s on a recent trip to Amsterdam, but we forgot to take some back to France do you send your beers to france? thanks for your answer , best regards Françoise

 4. Ge Schurink on

  Heel mooi maar op de Veluwe niet te krijgen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *