Dubbelbok Brouwerij 't IJ

Speciale bieren voor de herfst

Koffiebok Brouwerij 't IJ Amsterdam

Dubbelbok Brouwerij 't IJ

We brouwen al jaren iedere herfst de IJbok, Amsterdams bekendste bokbier. De laatste jaren krijgt die klassieker in het najaar gezelschap van bokbieren volgens nieuw recept. Dit jaar zijn dat een lichtbruine ale met een scheutje koffie, de Sidamo Guji Ale, en een lichtrokerig, zoet zwaargewicht, de Dubbelbok.

De eerste ontwikkelden we samen met de koffiekenners van Catch Coffee. Zij hielpen ons aan een mooie blend van Guatamalteekse en Ethiopische, de befaamde Sidamon Guji, koffiebonen. Daar pompten we ongeveer een liter van door bijna tweeduizend liter bier. Een extreme koffiesmaak levert dat niet op, wel een heerlijk zacht bier met een heel fijn mondgevoel. 

Tegenover dit lichte, bijna frisse herfstbier staat de veel steviger Dubbelbok. Een rijkdom aan mouten bepaalt hier de smaakbeleving. Vol en zoetig en door het gebruik van wat rauchmout een tikje rokerig. Met niet minder dan 9,5% alcohol en z’n rijke, volle smaak een bier waar je plakken van snijdt. De ideale keuze om je moed mee in te drinken voor de winter.

De Sidamo Guji Ale en de Dubbelbok zijn helaas alweer helemaal op.

Speciale bieren voor de herfstbrouwerijhetij
0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *