IJwit wint goud op Brussels Beer Challenge

Belgische brouwers staan wereldwijd bekend om hun kwalitatief hoogstaande bieren. Sinds vier jaar worden die jaarlijks deskundig beoordeeld tijdens de Brussels Beer Challenge. De Belgen zijn daarbij allesbehalve kinderachtig en bieden ook buitenlandse brouwers de kans om mee te doen aan deze competitie. Dat leverde dit jaar maar liefst zo’n 1100 ingezonden bieren op. De meerderheid daarvan kwam op naam van Amerikaanse, Italiaanse, Belgische, Nederlandse en Franse brouwerijen.

Een jury van niet minder dan 75 internationaal vooraanstaande bierkenners had de zware taak om uit iedere categorie de drie beste bieren aan te wijzen. Zondag 8 november deelden ze in fraaie bierstad Antwerpen de medailles uit. Met gepaste trots kunnen wij melden dat Brouwerij ’t IJ met de in Amsterdam al wereldberoemde IJwit een goud medaille met een mooie internationale glans binnen sleepte in de categorie DubbelWit.

Proost.

brouwerijhetij_ijwit

IJwit wint goud op Brussels Beer Challengebrouwerijhetij
4

4 comments on "IJwit wint goud op Brussels Beer Challenge"

 1. Paul van altena on

  Echt geweldig lekker 😊

 2. Merijn van Heesch on

  Zojuist mijn eerste ‘ijwit’ op en kan alleen maar bevestigen dat “‘t goud” geheel terecht is. Wat een heerlijk fris vol maar ook zacht witbiertje! Voor een biertje van dit kaliber neem je echt even tijd. Knap staaltje werk. Proost.
  Hartelijke groet uit Brabant,

 3. Ad de Vries on

  Heb dit biertje net gedronken dit biertje (Ijwit en zatte) zaten in n feestpakket en ik kan jullie vertellen dat dit toppertjes zijn en ik deze zeker nogmaals in huis ga halen

 4. Gefeliciteerd, IJwit hier onder de schaatsers ook een perfect herstelbiertje na de noeste arbeid!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *