Rakau Session Ale Brouwerij 't IJ Amsterdam

Ons nieuwste bier: Rakau Session Ale

Rakau Session Ale Brouwerij 't IJ Amsterdam

Session ales zijn niet de makkelijkste bieren om te brouwen. Het kenmerkende lage percentage maakt dat ze qua smaak uitstekend in balans moeten zijn want de alcohol verbloemt eventuele onevenwichtigheid niet. De uitdaging om toch zo’n smaakvol lichtgewicht af te leveren ging ons met de India -, Citra– en de Galaxy Session Ale eerder, naar eigen zeggen, al goed af.

De voorgaande session ales waren zogenaamde single hop brouwsels, bieren waarvoor maar een hopsoort is gebruikt. De Citra en Galaxy hops bleken daar zeer geschikt voor. De Rakau hop is ook zo’n variant die zowel bitterheid als aroma oplevert en was dus een ideale kandidaat voor onze nieuwste session ale. De Nieuw-Zeelandse Rakau is wat ingetogener dan de hop waar we van de zomer session ales mee brouwden. Doordat we hem tijdens de kook op verschillende momenten toevoegden komen de tropische, licht harsige tonen in een mooie gelaagdheid naar voren.

Hij is hoppig maar niet te bitter en daarmee een geschikte keuze voor iedereen die in het bokbierseizoen snakt naar een lichtverteerbare hap hop.

Exclusief van tap in ons proeflokaal.

Alcoholpercentage: 4.4%
Drinktemperatuur:
7 graden

Ons nieuwste bier: Rakau Session Alebrouwerijhetij
2

2 comments on "Ons nieuwste bier: Rakau Session Ale"

  1. waar kan ik Rakau Session Ale kopen

    • Brouwerij 't IJ on

      De Rakau Session Ale was een eenmalig dat tijden geleden al is opgegaan Max. Wel brouwen we nog regelmatig nieuwe session ales. Die zijn over het algemeen uitsluitend van tap verkrijgbaar, in ons proeflokaal. Momenteel tappen we daar de Centennial Session Ale. Ook erg lekker. Tot snel?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *