Bier blog Wouter – Ambassade Hotel

Ambassade Hotel Amsterdam

Het Ambassade Hotel (vier sterren) aan de Herengracht 341 heeft zo’n 3 maanden geleden zijn brasserie en bijbehorende bar/bibliotheek geopend. Een grote aanwinst voor het hotel, want voorheen moesten de gasten elders een hapje gaan eten of drinken.

Ik ben in het eerste testweekend uitgenodigd door Lucas en Albert om met twee personen in de Brasserie te komen eten. Er werd ons gevraagd erg kritisch te zijn op het eten en de bediening die avond, maar er viel weinig ( eigenlijk niks) op aan te merken. Executive chef Erik Zonjee staat er in de keuken en bereidt prachtige klassieke Franse gerechten van topkwaliteit. Wij hebben dan ook echt heerlijk gegeten met uitzicht over de prachtig verlichte Herengracht. Mede door de gezellige en ongedwongen sfeer voel je je meteen op je gemak. Wij hadden dan ook een top avond!

Ook de Library Bar is onwijs goed gelukt. Ze serveren hier mooie lokale likeuren, jenevers en bieren.

Van ’t IJ schenken ze de Natte, Zatte, Flink en IPA, deze drink je hier tussen meer dan 4000 gesigneerde boeken. Ieder boek is gesigneerd door de schrijver en alle schrijvers hebben ook overnacht in het Ambassade Hotel. Als er drie boeken van éém schrijver staan dan heeft de schrijver minstens drie keer een kamer geboekt. Mooi verhaal en het geeft een heel cosy sfeer in de bar.

Gister ben ik weer even bij Lucas en Albert langs geweest om het assortiment opnieuw te beoordelen aangezien het winterseizoen nu is aangebroken. Hoogst waarschijnlijk gaan ze ook Columbus en Struis serveren. Wellicht ook in de brasserie, want beide bieren gaan fantastisch samen met wild en stoofvlees. Er wordt zelfs aan gedacht om exclusief IJbier te gaan schenken….Naast een pils op de tap het gehele IJ assortiment.

Albert komt dit dan binnenkort weer met zijn boot persoonlijk afhalen bij de brouwerij! Ha! Top!!

Door Wouter, vertegenwoordiger van Brouwerij ’t IJ

Bier blog Wouter - Ambassade Hotelbrouwerijhetij
1

1 comments on "Bier blog Wouter – Ambassade Hotel"

  1. Max Willem on

    Hi Wouter,

    Erg leuk stukje. Ik doen samen met anderen een onderzoek naar de speciaal biermarkt in de omgeving Leiden en ik heb een paar kleine vragen voor je die ik graag per mail zou willen sturen met betrekking tot het vertegenwoordigen van een biermerk in een stad! Ik hoor graag van jou.

    Groetjes, Max Willem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *