Dryhop IJwit

Dryhopped IJwit

Dryhop pellets IJwit

Dryhop IJwit

We speelden een beetje met de IJwit. De American Wheat Ale die we met Thornbridge brouwden bewees het al: hoppig witbier kan ontzettend lekker zijn. We pasten daarom een techniek toe die we normaal nooit gebruiken als we IJwit brouwen en “dryhopten” een keer een brouwsel. Die dryhop houdt in dat er gedroogde, samengeperste hop (zie die groene units hierboven) in de tank wordt gehangen wanneer het bier daarin staat te “lageren” (rijpen). We gebruikten Cascade, Citra en Simcoe hop om die extra hoppigheid te bewerkstelligen. Dat zijn frisse, fruitige hopsoorten waarvan het citrusachtige karakter de citroen die we standaard aan de IJwit toevoegen mooi aanvult.

Ideale keuze dus voor iedereen die normaal gesproken moeite heeft met kiezen tussen IJwit en wat hoppiger bier. Voor degenen die trouw aan de IJwit wensen te blijven, is er ook goed nieuws, die is namelijk ook gewoon nog steeds verkrijgbaar. Leuk: zet ze naast elkaar en proef het verschil dat een dryhop maakt.

Van de Dryhopped IJwit is helemaal niets meer over. 

Alcohol percentage: 6,5%
Drinking temperature: 6-8 degrees Celsius

Dryhopped IJwitDaisy Altelaar
0

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *