Hopwit

We brouwden dit witbier in opdracht van de Alliantie van Biertapperijen (ABT). De 41 bij dit verbond aangesloten speciaalbiercafes tappen exclusief het ABT-bier van de maand. In september 2015 is dat de door ons gebrouwen Hopwit (5.5%).

Door gebruik van onze eigen gist duidelijk herkenbaar als IJbier en door de tarwemout zo fris als een goed witbier betaamt. De citrusachtige Mandarina Bavaria is de enige hop die we hebben toegevoegd, maar dan wel op vijf verschillende momenten, en dat proef je terug in een subtiel maar gelaagd hopkarakter met een opvallende vleug mandarijn.

De frisse, droge afdronk maakt hem helemaal af. Wij mochten de komende maand gelukkig zelf ook een paar honderd liter weg tappen.

De Hopwit is bij ons helaas alweer uitverkocht

Alcoholpercentage: 5,5%
Drinktemperatuur: 7 graden

Hopwitpeter
02

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *