Flink

Flink is een ontzettend soepele dorstlesser. Deze frisse pale ale koppelt een bescheiden alcoholpercentage aan een sprankelende smaak. Er ging een beetje tarwemout in de mix en dat zorgt voor een aangename zachtheid. De Galaxy en Mosaic-hop die we na de vergisting nog even in de tank hangen, zorgen voor een licht fruitige, subtiel hoppige kieteling.

Flink heeft een verfrissende eigenheid en is toch gevaarlijk toegankelijk.

Alcoholpercentage: 4,7%
Drinktemperatuur: 6 – 8 graden

Online verkooppunten

Albert Heijn
Jumbo
Mitra

Flinkbrouwerijhetij
23

23 comments on "Flink"

 1. Hi ik zie dat steeds meer supermarkten dit biertje niet meer verkopen, is hier een reden voor? Het maakt me erg sip aangezien het mijn favoriete is…

 2. Rob ter Hofstede on

  Beste brouwerij ‘t IJ, waarom kan ik geen Flink meer kopen bij de Dekamarkt

  • brouwerijhetij on

   Hoi Rob, vraag het zeker eens bij je Dekamarkt, wij leveren het met veel plezier aan ze!

 3. Mark Hoedeman on

  Beste mensen van het IJ, ik ben op zoek naar een hapje bij de Flink tijdens een proeverij. Iets in de vorm van een worstje, olijfje of een kleine tapas. Geen kaas(want deze zit al in de proeverij) wat adviseren jullie?

 4. Truus Rozinga on

  Bijzonder lekker biertje wat makkelijk weg drinkt. Licht, zomers en smaakvol! Staat in mijn top 3!!!

 5. Heerlijk biertje..ik ben blij dat ik deze gevonden heb..

 6. Lex Koopmeiners on

  Nu heb ik wel een vraag over de Flink. Want in een proefpakket van Het IJ zat een Flink. Maar dat was geen Pale Ale maar een Ongefilterd Blond. En nu zie ik nergens jullie overheerlijke Ongefilterd Blond. En dat is wel heel erg jammer, want dat is op dit moment wel mijn favoriete bier.

  • brouwerijhetij on

   Hi Lex, onze Flink hebben we gedryhopt + er gaat ook een bittere hop in dus gaat meer richting Pale Ale. Onze vernieuwde Blondie is nu terug op fles en vullen we niet meer af op blik. Hij is 1% in alc gestegen dus nu 5.8%. In dit bier komen meer de moutsmaken en gistsmaken naar boven. Echt een Belgische stijl blond. Heb je deze ook al geproefd?

 7. Het is ook ipa

 8. Robbin Tacx on

  Een van de allerbeste bieren die ik ooit heb gehad. Ik kan zeggen dat deze op 1 staat in mijn top 3

  • brouwerijhetij on

   Dit soort reacties! Daar werken onze brouwers, laboranten, afvullers en alle andere brouwerij medewerkers iedere dag heel hard aan. Wat tof om te horen Robbin!
   Dank je wel.

 9. écht een ongeloofelijk lekker biertje!

 10. Wim van Gelder on

  Erg lekker biertje al te vaak tegen de lamp gelopen dat hij alweer op was.
  Ik zou zeggen zomer editie in een krat.
  Toppertje

 11. Jan Klinkhamer on

  Zojuist geproefd in mijn dorp Gemert. Heerlijk bier dat mij direct doet denken aan Hophouse van Guiness dat ik in Ierland graag dronk! Toppertje!

 12. Best beer I ever had! Wonderfully fruity with a light perfect bitterness.

 13. Mijn complimenten voor de Flink. Echt een heel lekker bier. Een bescheiden alcoholpercentage en een zeer aangename hopbitterheid: meer kun je niet wensen.

 14. Flink is een heerlijk smaakvol bier met niet teveel alcohol. Het doet mij erg denken aan de heerlijke ‘bitters’ in Engeland en Wales. Helaas vind ik het in weinig winkels.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *