Terug van weggeweest: Red Rye IPA

Vanaf deze week hebben we een nieuwe special op tap: Red Rye IPA. Deze special zal de echte IJ-kenner ongetwijfeld bekend voorkomen, want we hebben het namelijk al eerder gebrouwen. We vonden dit toen zo’n verdraaid lekker bier dat we besloten hebben het gewoon nog eens te brouwen, met een nagenoeg onveranderd recept!

Red Rye IPA is een amberkleurig 5,8 procent bier dat gebrouwen wordt met gerste- én roggemout. De roggemout is verantwoordelijk voor de kruidige aroma, ook kan je een licht aards aroma herkennen. De bonte mix van hop, zoals Simcoe, Wiliamette en Nelson Sauvin zorgen samen voor het fris bittere karakter van dit bier dat ook nog eens prima door te drinken is. Tot slot heeft de Red Rye IPA een frisse, subtiele citrussmaak waardoor het tevens een uitstekende dorstlesser is. Met andere woorden, het perfecte bier om van te genieten op het terras in de zon.

Het feit dat we Red Rye IPA weer op tap hebben, is natuurlijk een uitgelezen kans om ons proeflokaal weer eens te bezoeken en, indien het weer het toelaat, ons terras. Dit heerlijke bier wordt namelijk enkel hier van de tap geschonken en zolang de voorraad strekt. Tot gauw!

Terug van weggeweest: Red Rye IPAbrouwerijhetij
0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *