India Red Ale cask real ale festival Wetherspoon

Indian Red Ale

Net als de afgelopen twee jaar zijn we weer gevraagd een cask ale te brouwen voor het Real Ale festival van de Britse J D Wetherspoon-keten. Zo’n cask alegist na op vat (de cask dus) om vervolgens met een handpomp getapt te worden. Er wordt geen extra koolzuur aan dit soort bier toegevoegd en het dient relatief warm (12 graden Celsius) geserveerd te worden om de smaken beter tot hun recht te laten komen. We kozen er voor een India Red Ale te brouwen voor de 2015 editie van het festival. 

Daarvoor mochten we gebruik maken van de faciliteiten van de Everards brouwerij in het Engelse Leicester.Zoals een cask ale betaamt is het alcoholpercentage met 4.4 aan de lage kant. Door het gebruik van gekarameliseerde roggemout en wat extra donkere mout heeft de Indian Red Ale een fraaie roodkoperen kleur. De hopsoorten Kent Goldings, Summit, Nelson Sauvin en Rakau zijn niet alleen de brouw- en lagertanks ingegaan maar zelfs aan de casks toegevoegd en geven dit bier een fijne fruitige twist. 

Ben je in Groot-Brittanië en zin in ons enige bier dat alleen daar verkrijgbaar is? Kijk dan even hier voor de beschikbaarheid.

India Red Ale cask ale real ale festival Wetherspoon

Indian Red AleDaisy Altelaar
0

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.