THE MAKING OF DR JULES, OF: HOE EEN BROUWER LIMONADE MAAKT

We maken al decennia lang bier dat ontzettend goed smaakt maar ons non-alcoholische segment haalden we altijd ergens anders vandaan. Bleek helemaal niet per se nodig want met onze bierbrouwketels blijk je net zo makkelijk limonade te kunnen maken.

Veel makkelijker eigenlijk. Na een paar keer op minuscule schaal (denk aan thermoskanformaat) verschillende smaakcombinaties geprobeerd te hebben, kozen we voor het duo bloedsinaasappel-hibiscus. Die hibiscus hingen we in een soort grote theezak in een tank met duizend liter water om alle smaak en kleur eruit te trekken.

De Dr Jules ontleent het grootste deel van zowel z’n lichtzure smaak en z’n roze kleur dan ook de paarse bloemetjes. De zoetigheid komt zoals een echte frisdrank betaamt van toegevoegde suiker. De bloedsinaasappel voegden we pas na het koken en het koelen toe aan de mix. We pompten nog wat koolzuur de tank in en onze eerste duizend liter huisgemaakte frisdrank was een feit.

Hou je niet van bier of heb je een goede reden het een keertje niet te drinken dan bieden we je nu dus de ideale vervanger. Dr Jules: een lichtzure, volzoete, felgekleurde dorstlesser.  

Dr. Jules

brouwerijhetij_drjules_1

THE MAKING OF DR JULES, OF: HOE EEN BROUWER LIMONADE MAAKTbrouwerijhetij
2

2 comments on "THE MAKING OF DR JULES, OF: HOE EEN BROUWER LIMONADE ..."

  1. Leuk hopelijk met een heel eigen dopje ook.

    • brouwerijhetij on

      Hi Guido, nee niet met een eigen dopje. Bovendien was dit een tijdelijk projectje en is inmiddels niet meer in productie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *