Het PaasIJ van: Loes van Delft

Pasen komt er aan dus wij zijn alvast begonnen met eieren beschilderen. We vroegen zo’n dertig kunstenaars om voor ons een struisvogelei van een ontwerp te voorzien.

Loes van Delft beschildert sinds ze op haar 21e doorbrak ook geregeld dingen als scooters en skateboards dus voor een struisvogelei draaide ze haar hand niet om. Ze beschilderde het spontaan, uit de losse pols. “Kunst moet je voelen en doen”, vindt ze dus er kwamen vooraf geen ingewikkelde schetsen aan te pas.

De afgelopen jaren maakte Loes in de kunstwereld furore met haar Pjipje. Het karakter manifesteert zich meestal als aapje maar voor ons ei maakte ze er deze keer een vogeltje van.

Ze koos een paar heldere, sterke kleuren en hanteerde haar kenmerkende stijl. “Het móest eruit springen”, vond ze. Want: “Een PaasIJ leent zich er echt voor om het gewoon simpel en karakteristiek te houden.”

 

In het Paasweekend presenteren we alle beschilderde struisvogeleieren in de Rutger Brandt Gallery, Bethaniënstraat 39, net naast de Nieuwmarkt in Amsterdam.

Het PaasIJ van: Loes van Delftbrouwerijhetij
0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *