PaasIJ Eggshibition

Het PaasIJ van: Trobbies

Pasen komt er aan dus wij zijn alvast begonnen met eieren beschilderen. We vroegen zo’n dertig kunstenaars om voor ons een struisvogelei van een ontwerp te voorzien.

Trobbies, de artiestennaam van kunstenaar en tatoeëerder Thomas Brouwers, maakt zoals ie het zelf zegt illustraties “op huid en papier”. Hij maakte in opdracht van het Van Gogh-museum al eens een tatoeage van de schilder. Maar hij ontwerpt ook illustraties voor grote merken.

In die ontwerpen komt vaak een oog terug, dus dat trademark liet hij ook op ons ei achter. Hij greep daarvoor terug naar oeroude klassieke patronen. “Ik heb me laten inspireren door beschilderde potten van vroeger”, zegt Trobbies. “Het hoefde dus niet superstrak.”

Het werd een gouden ei want de laatste tijd werkt hij graag met die kleur. Wat er zo lekker is aan die kleur? “Het is een beetje ordinair en toch chic.”

 

In het Paasweekend presenteren we alle beschilderde struisvogeleieren in de Rutger Brandt Gallery, Bethaniënstraat 39, net naast de Nieuwmarkt in Amsterdam.

PaasIJ Eggshibition

Trobbies Den Haag

Het PaasIJ van: TrobbiesDaisy Altelaar
2

2 reacties op "Het PaasIJ van: Trobbies"

  1. Hallo, volgens de website is die galerie gesloten tot donderdag. kan ik wel gaan kijken? Alvast bedankt!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *