Def P schildert struisvogelei voor 't IJ

Het PaasIJ van: Def P

Pasen komt er aan dus wij zijn alvast begonnen met eieren beschilderen. We vroegen zo’n dertig kunstenaars om voor ons een struisvogelei van een ontwerp te voorzien.

We gaven ook zo’n ei aan Def P, de man die de Nederhop in de jaren negentig in origineel Amsterdams op de kaart zette. Sinds z’n hiphopformatie Osdorp Posse er meer dan tien jaar geleden een punt achter zette, breekt hij wat minder vaak podia af maar hij zit nog steeds niet stil. “De laatste tijd ben ik wat meer met schilderen bezig”, zegt hij in zijn atelier in Amsterdam-Oost, een paar minuutjes bij onze brouwerijen vandaan.

“Eigenlijk maak ik vrijwel nooit een doek zonder iets nieuws uit te proberen”, zegt de rapper die in zijn jonge jaren de Amsterdamse Grafische School doorliep. “Ik ben altijd aan het freaken met materialen, vormen en kleuren.” Ons verzoek een struisvogelei te beschilderen was aan hem dan ook wel besteed. “Dat wilde ik ook wel effe proberen.”

Vrij associërend en schetsend kwam Def P uiteindelijk tot een geschubd ei waar een gezicht uit tevoorschijn kwam. Wie is opgegroeid met de eerste Nederlandstalige hiphop en het bijbehorende artwork herkent de stijl. Kom dat ei bekijken.

 

In het Paasweekend presenteren we alle beschilderde struisvogeleieren in de Rutger Brandt Gallery, Bethaniënstraat 39, net naast de Nieuwmarkt in Amsterdam.

Def P schildert struisvogelei voor 't IJ

Het PaasIJ van: Def Pbrouwerijhetij
0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *