De parken van Amsterdam: het Oosterpark

Bier, barbecue, muziek.. Een park is de ideale plek om zomers te vertoeven en laat Amsterdam nou net een bonte collectie van ruim 50 parken hebben! Deze zomer praten we je bij over de fijnste Amsterdamse parken waar jij deze zomer samen met je IJ-bier kunt genieten van de zon (of schaduw).

Over een kleine week is ons nieuwe, zomerse bier weer beschikbaar: Summer Wheat Ale. En wat is een betere plek om daarvan te genieten dan in het gras en met de zon op je bol? Op nog geen kilometer afstand van ons proeflokaal aan de Funenkade vind je het Oosterpark. Met ruim 5 miljoen bezoekers per jaar het meest bezochte park in Amsterdam-Oost en niet zonder reden. Het park is al meer dan 100 jaar een begrip in de stad, het is een plek om te relaxen, mensen te ontmoeten, te sporten en IJ te drinken.

In deze groene oase worden vele evenementen en festivals georganiseerd, zo vindt op 25 juni Roots open air plaats als afsluiter van het Amsterdam Roots Festival, een groot internationaal muziekfestival. Op 1 juli wordt het Keti Koti Festival in het Oosterpark georganiseerd om te vieren dat de slavernij in 1863 is afgeschaft. Maar ook rond het Oosterpark is er meer dan genoeg te beleven, drukbezochte cafés als Bar Bukowski en de Biertuin liggen letterlijk aan de overkant van de weg. Ook het Tropenmuseum en het Badhuistheater liggen op steenworp afstand van het Oosterpark.

Politie hond Albert

In een donker uithoekje van het park vind je een kleine granieten grafsteen. Dit monumentje staat daar ter ere van politiehond Albert (ook wel Ab of Appie genoemd) en leefde van 1916 tot 1923. De Tervuerense herder hielp de Amsterdamse politie regelmatig bij het oplossen van misdaden. Het succes van Albert de politiehond heeft volgens overleveringen al dan niet direct geleid tot de oprichting van de hondenbrigade. Het bescheiden beeldje kwam er echter niet zonder slag of stoot; het was crisis en niet iedere agent kon het geld missen, hij is er uiteindelijk toch gekomen.

Op de hoogte blijven van alles wat er rondom onze brouwerij afspeelt? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang eens per maand onze digitale flessenpost!

De parken van Amsterdam: het Oosterparkbrouwerijhetij
0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *