Goed nieuws: de Summer Wheat Ale is terug

Hij was als eenmalig brouwsel bedoeld maar groeide vorig jaar al snel uit tot zomerhit en dus is ie weer terug: de Summer Wheat Ale. We hadden het kunnen weten want we hadden tijdens het brouwen nogal wat ingrediënten te pakken die garant staan voor een bijzonder smakelijk zomerbier.

De tarwemout legde de basis voor wat een licht, ingetogen witbier had kunnen worden. Maar we trokken een kist citrusfruit open en lieten citroenen en grapefruits meekoken en hingen na de vergisting nog wat kaffirlime in de tank. Frisfruitige hopsoorten als Galaxy en Amarillo zorgen naast al dat citrus voor een verfrissende bite. Hij is ook nog eens lekker droog, dit licht alcoholische bier (5.6%). Wederom de ideale optie voor iedereen die moeite heeft met de keuze tussen witbier en iets hoppigers deze zomer.

De Summer Wheat Ale is inmiddels al te koop bij de bierwinkels en bij ons proeflokaal ook van tap verkrijgbaar. We brouwden er meer van dan vorig jaar maar ook deze voorraad gaat het eind van de zomer waarschijnlijk niet halen.

Wil jij niks missen rondom onze brouwerij? Schrijf je in op onze nieuwsbrief, dan sturen wij je eens per maand onze digitale flessenpost. 

Goed nieuws: de Summer Wheat Ale is terugDaisy Altelaar
0

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *