New England Mango IPA

New England Mango IPA

New England Mango IPA

De New England IPA kwam vorig jaar als stijl vers overgewaaid uit de US of A maar begint al aardig in te burgeren. Niet zo gek, want het is erg lekker. Ja, het is een IPA, maar dan wat zachter, minder bitter in zijn hoppigheid. Bloemig, zeggen we dan. Naast z’n aangename smaak springt visueel de opvallende troebelheid van New England IPA’s in het oog. Ze zijn soms niet minder dan donker geel, tegen oranje aan.

We brouwden er vorig jaar al eens eentje met de collega’s van Homeland. Die was wat helderder dan het Amerikaanse origineel maar smaakte fantastisch. Nu hebben we een nieuwe. Qua troebelheid helemaal trouw aan de stijl en ook qua smaak een hele mooie New England IPA.

Hij is door een stevige hopmix van Amarillo, Citra, Galaxy en Mosaic al lekker fris en fruitig maar de toegevoegde mango maakt hem helemaal af als zinderend tropische New England IPA. Alle hop zorgt voor een robuust bittere smaak. De naast de gerst toegevoegde haver levert naast de troebelheid ook een licht romig mondgevoel.

Al met al een zwoele, sappige en troebele knaller deze New England Mango IPA. Hij vloeit zolang de tank strekt uitsluitend uit de taps van onze eigen proeflokaal.

De New England Mango IPA was snel op en is niet meer verkrijgbaar.

New England Mango IPAbrouwerijhetij
0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *