Time-To-Taste Amsterdam

Time-To-Taste bij Craft &Draft

Altijd leuk als een café je vraagt om een aantal van je bieren mee te nemen en een bierminnend publiek daar wat meer over te vertellen. We kregen een verzoek van Peter van der Arend binnen, zeiden daar natuurlijk geen nee tegen en trekken zodoende begin volgende week naar de meest westelijke uithoek van zijn bierimperium: Craft & Draft.

Time-To-Taste Amsterdam

Bierproeverij Amsterdam

Peter van der Arend is de oprichter van proeflokaal het Arendsnest, een café waar toen dat nog bijna onmogelijk klonk al uitsluitend uitstekend Nederlands bier werd geschonken. Daarna hielp hij de Amsterdammers aan de hoppigheid met de op Amerikaanse leest geschoeide Beer Temple. Vorig jaar voegde hij Craft & Draft toe aan dat rijtje, waar ook het Amsterdamse proeflokaal van onze Haarlemse collega’s van Jopen inmiddels tussen staat.

Café nummer drie is wederom ambitieus van opzet. Bij Craft & Draft, op het voor ons verre eind van de Overtoom, steken er maar liefst veertig taps uit de muur. Het aanbod dat uit al dat glimmende chroom vloeit is dit keer niet aan land of stijl gebonden. Er wordt momenteel over zo’n beetje de hele wereld lekker bier gebrouwen en de uitgebreide en steeds wisselende kaart van Craft &Draft is daar een fraai bewijs van.

Omdat je die bieren nooit allemaal in één keer kunt proberen, kan je ze meenemen in een growler, een fles van een liter die daar speciaal voor bedoeld is. O ja, er staan ook nog zo’n verschillende bieren gekoeld op fles in de bijbehorende winkel.

Bierwinkel Overtoom

Growler Craft Draft Amsterdam

Redenen te over om hier een keertje polshoogte te nemen dus. Maar de ideale gelegenheid is natuurlijk komende dinsdag, 5 april, want dan zijn wij er ook en we nemen lekkere dingen mee. Vanwege het lentezonnetje zit de PaasIJ daar natuurlijk bij. Daarnaast prijken de ook al zo frisse Flink en onze deels met Brettanomyces vergistte nieuwkomer, de IJ Brett. Iedereen krijgt van elk van dit drietal een gratis proefglaasje. Uiteraard is er namens ons iemand aanwezig om meer over ‘t IJ en onze bieren te vertellen. De pret begint om acht uur ‘s avonds. Schroom niet, het Vondelpark ligt om de hoek voor een eventueel ontnuchterend wandelingetje.

Time-To-Taste bij Craft &Draftbrouwerijhetij
0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *