Tappen bij BrewDog

Als onze brouwers in het buitenland zijn, gaan ze ook gewoon naar de kroeg. Dus toen ze laatst in Edinburgh waren gingen ze even langs bij de pub van de Schotse BrewDog brouwerij aldaar. Dan gaat het al snel over bier en voor we het wisten waren we uitgenodigd om dat van ons een keer te komen tappen. Wilden we als we toch het Kanaal over kwamen, onze fusten niet ook een avondje aan de taps van een Londense vestiging wilden koppelen?

En dus staan we staan op woensdag 10 mei in Londen, in de pub die ambitieuze mannen van BrewDog in 2013 in Shepherd’s Bush uit de grond stampten, om precies te zijn. We nemen negen bieren mee die wat ons betreft rijkelijk gaan stromen tussen het afgewerkt baksteen en industriële staal dat de BrewDog-pubs typeert. Het gaat om een paar van onze klassiekers, wat speciale brouwsels, als de Solij en de Red Red Rye IPA, en het laatste beetje PaasIJ dat we ternauwernood konden bewaren.

Wat daar van over is, verslepen we de volgende dag, 11 mei dus, naar Edinburgh. Toch de hoofdstad van het land van waaruit de Punk IPA en de andere bieren van BrewDog de wereld over begonnen te stromen. Mooie plek om de mensen op een gewone donderdagavond een paar glazen karakteristiek Amsterdams speciaabier voor te zetten dus.

Hop even langs als je in de buurt bent.

Tappen bij BrewDogbrouwerijhetij
0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *