Beschilderd struisvogelei

Het PaasIJ van: Michiel van der Born

Pasen komt er aan dus wij zijn alvast begonnen met eieren beschilderen. We vroegen zo’n dertig kunstenaars om voor ons een struisvogelei van een ontwerp te voorzien.

Kunstenaar en tatoeëerder Michiel van der Born kreeg ook zo’n enorm ei van ons. “Dat vond ik heel tof”, zegt ie, “want ik had nog nooit een struisvogelei gezien.” De schil bleek wat gladder dan een mensenhuid maar dat leverde geen problemen op. “Ik schilder ook veel op houten panelen enzo.”

Michiel voorzag ons ei van een draak, “een heel klassiek tattoo-ontwerp”. Hij houdt ervan om die klassieke vormen nieuw leven in te blazen. Conventionele tattoos zijn vaak met zwart afgebakend maar Michiel kleurt letterlijk graag buiten de lijntjes. “Dan lijkt het levensechter.”

Er is nog een reden voor de keuze voor het vuurspuwende monster. “Niemand kan het denk ik echt bevestigen maar een draak komt natuurlijk ook uit een ei.”

 

In het Paasweekend presenteren we alle beschilderde struisvogeleieren in de Rutger Brandt Gallery, Bethaniënstraat 39, net naast de Nieuwmarkt in Amsterdam.

Het PaasIJ van: Michiel van der Bornbrouwerijhetij
0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *