Flink Brouwerij 't IJ

Flink vernieuwd

Voor de afgelopen editie van de Dutch Beer Challenge stuurden we wat Flink volgens een licht aangepast recept in. De frisse doordrinker staat al een paar jaar op ons menu maar we sleutelden er een beetje aan om zijn ware potentieel eindelijk volledig te ontsluiten.

We gebruikten een beetje extra tarwemout en dat leverde een net wat voller, zachter mondgevoel op. Tijdens het lageren hangen we voor de vernieuwde Flink een beetje Galaxy en Mosaic-hop in de tanks. Die hoppige touch zorgt voor een erg aangename, subtiele fruitigheid.

De Flink is met zijn 4.7% nog altijd dat lekker toegankelijke bier maar sprankelt als nooit tevoren. Het leverde op de Dutch Beer Challenge prompt een medaille op. De jury had de primeur van deze vernieuwde variant van de verfrissende pale ale maar inmiddels ligt hij voor iedereen voor het grijpen.

Je herkent Flink tegenwoordig aan een donkerroze label. De flessen en hun nieuwe jasjes liggen al bij de leukste cafés, slijters en supermarkten.

Wij zien de zomer bijzonder optimistisch tegemoet.

 

 

Flink Brouwerij 't IJ

Flink vernieuwdDaisy Altelaar
3

3 reacties op "Flink vernieuwd"

  1. Ik vind ‘m super lekker bitter maar niet te, met sinasappel smaak ook niet te- dus bitter klein beetje sinasappel helder fris. Makelijk biertje – lekker.

    2 piek p/s albert. 2 piek die mensen weten echt wel wat hun bierje waard is recenties van 6 -6.5 vind ik onzin ik denk 7.5 7.8

  2. Deze is lekker .fris

  3. Gedronken bij Parnassia in Bloemendaal
    Smaakt naar meer !!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *