struisvogel brouwerij Amsterdam

Esasa, onze adoptie-struisvogel, gaat wel lekker in ARTIS

struisvogel brouwerij Amsterdam

Al zo lang als we bestaan siert een struisvogel onze labels. Meer dan vier jaar geleden adopteerden we daarom een struisvogel. ARTIS, dat bij ons om de hoek zit, bood ons die kans en die grepen we natuurlijk meteen. We noemden ‘onze’ struisvogel Esasa. Dat betekent in het Zulu zoiets als ‘wees blij’ maar in een nog vrijere vertaling kan het natuurlijk ook ‘leef met je kop omhoog’ betekenen.

Twee jaar geleden schuifelde Esasa nog wat schuchter over ARTIS’ toen net geopende Savanne maar inmiddels hebben zij en een andere struisvogel een nieuwe plek. Dat bleek een goede zet. “De struisvogels ogen erg blij”, melden ze bij ARTIS, “meer ontspannen”. Esasa deelt het perk met een paar Nijlgaus een grote antilopensoort uit India. Dat legt Esasa geen windeieren. Na wat timide jonge jaren ‘ontpopt ze zich nu aardig’, melden ze bij de dierentuin.

Dat Esasa wel lekker gaat blijkt onder andere uit het feit dat ze zo ongeveer om de dag een ei legt. Zijn we natuurlijk extra trots op. Wat er met dat ei gebeurt? Het wordt ter verrijking aangeboden aan andere dieren. Dat is dierentuintaal om te zeggen dat het aan andere dieren gevoerd wordt. Bij ARTIS hechten ze aan een divers voedselaanbod en struisvogeleieren blijken daarbij een uitstekende toevoeging. Daar staat voor Esasa zelf wel wat tegenover. Voor haar eigen verrijking mag ze af en toe van de eetbare tuin snoepen. Dan doet ze zich vooral tegoed aan verschillende soorten bloemen.  

Ga Esasa eens bekijken en kom daarna zelf rond snoepen in ons proeflokaal. Dat is maar tien minuutjes wandelen vanaf ARTIS.

Esasa, onze adoptie-struisvogel, gaat wel lekker in ARTISbrouwerijhetij
0

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *