Eggshibition 2023 was er eentje voor in de boeken

Op zaterdag 8 april vond Eggshibition plaats bij VOGELFREI, het creatieve bolwerk van de Havenloods. We hadden 16 Utrechtse kunstenaars gevraagd om hun creativiteit los te laten op 16 struisvogeleieren. De resultaten waren stuk voor stuk waanzinnig. Van een raceauto-ei tot een 3D embryo-ei, het was te gek. Koppel dat met goed gezelschap, lekker eten, goede muziek, PaasIJ tot over je oren en… o ja, een bingo!

Ei
De dag begon met een zes gangen lunch, waar Rik de Jonge van Bistro Madeleine aan het roer stond. Elke gang bevatte wel iets van ei. Na de lunch kwamen drie grote kroonluchters met elk 6 struisvogeleieren, die tijdens de lunch boven de hoofden van de eters zweefde, als een soort magisch tafereel naar beneden. Dit was het sein: Eggshibition was officieel geopend.

Feest
We hadden veel van onze favoriete gangmakers meegenomen uit Amsterdam, zoals onze metershoge struisvogel, de IJ-caravan en we hadden ook nog een paar flessen IJ-jenever liggen, die een mooi plekje kregen bij de geheime koopstootbar (linksachter in de zaal). De zon scheen, en iedereen kon genoeg PaasIJ vinden. Om 20:00 uur was er bingo, waar de bofkonten die ergens op het terrein een ei had gevonden mee mocht doen. Later op de avond werd het laatste stukje tent zorgvuldig afgebroken door de Hillsback Brassband.

Warme ontvangst
Voor ons was dit inmiddels de derde editie van Eggshibition, en de eerste in Utrecht. We zijn hartstikke blij met de warme ontvangst en respons vanuit de Domstad. Verbinding met kunst en cultuur is een belangrijke pijler voor ons. We doen zelf alles op onze eigen manier, en de boodschap naar de Utrechtse kunstenaars was hetzelfde. Dit resulteerde in de meest uiteenlopende eieren, wat het een waanzinnig leuk geheel maakte.

Eggshibition 2023 was er eentje voor in de boekenMaarten Lamme
5

5 comments on "Eggshibition 2023 was er eentje voor in de boeken"

  1. Ik mis op de site Columbia, jullie lekkerste bier.

  2. What is the context and setting of the described event involving pacemakers from Amsterdam, Easter, bingo, and the Hillsback Brass Band?

    • brouwerijhetij on

      Connecting with art and culture is an important pillar for us. As we like to do everything our own way, the message to the Utrecht artists who showed their art during this event was the same. Putting all together it came out as a very diverse and fun event.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *