TonTon Club speelhal Amsterdam

De TonTon Club: retro games én goed bier

De gemeente Amsterdam probeert al een tijdje de Wallen “op te waarderen”. Dat betekent onder andere dat er steeds meer rode lichtjes doven in het district dat daar zijn naam aan ontleent. Als gevolg zijn er steeds meer nieuwe bestemmingen nodig voor de peeskamers en de winkels waar niet lang daarvoor nog allerlei leren en vleeskleurige attributen lagen uitgestald. Vaak leidt dat tot hokjes met verdwaalde paspoppen in curieuze designerkleding maar soms leidt de herontwikkeling van de roemruchte buurt wel degelijk tot interessante initiatieven. De TonTon Club is er zo een.

TonTon Club1

_DSC3121

De TonTon Club is een speelhal. Die was er in Amsterdam nog niet maar met het sluiten van een sexshop vlak naast de Oude Kerk kwam er wel plek voor vrij. Die begon een groep jonge Amsterdammers twee jaar geleden te vullen met het type spellen dat ze tot hun onvrede bijna nergens tegen kwamen in de hoofdstad. Ze hengelden flipperkasten, motorracespellen, een airhockeytafel en andere arcadeklassiekers binnen. Zo kan je hier bijvoorbeeld Mortal Kombat spelen op een klassieke kast. Een plek waar je terecht kan voor het soort gevoel dat gamen via apps of de nieuwste spelcomputers je niet geeft dus.

Resulteert dat in een ruimte vol nerds met hun geboortejaar in de jaren tachtig die maniakaal over het materiaal van hun nostalgie gebogen staan? Nou nee, er lopen naast flipperfreaks allerlei soorten mensen binnen op dit drukbezochte stukje Amsterdam en die mix maakt het behoorlijk gezellig.

Wat ook sfeerverhogend werkt: de TonTon Club verkoopt snoepgoed aan de balie, warme snacks die goed passen bij dit op Amerikaanse leest geschoeide concept, en last but not least: craft beer. Veel verschillende opties hier, naast de logische IPA’s. Belgisch, Duits maar vooral Nederlands en nog iets meer Amsterdams bier. Flessen van buren de Prael staan er natuurlijk maar ook die van Two Chefs Brewing en een groot aantal uit ons eigen assortiment. Pluk er één uit de koelkast, bestel er een hotdog bij en laad je aan een van de tafels op voor je volgende race, missie of flippersessie.

Dat dit alles een winnende combinatie vormt blijkt wel uit het feit dat er sinds kort een tweede TonTon Club is, in het Westerpark. Op die nieuwe, grotere locatie doet Japan zijn invloed gelden, met vreemde games en Japans-georiënteerde culinaire creaties als ramen burgers. Ook moeten ontwerpers en makers hier de ruimte gaan krijgen om een gamend publiek innovatieve ideeën te presenteren. En in de zomer moet je hier natuurlijk kunnen buiten spelen. Laat je niet afleiden door alle moeilijke milkshakes, ze hebben ook hier gewoon prima bier.

De TonTon Club: retro games én goed bierbrouwerijhetij
0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *