Brouwerij 't IJ Imperial Stout

Ciel Bleu Imperial Stout. Een nieuwe samenwerking met de chefs

Om 2016 gegarandeerd goed te laten beginnen, besloten we weer eens samen te werken met de chefs van Ciel Bleu, het befaamde twee stereen restaurant van het Okura hotel. Weinig van onze specials vielen zo goed in de smaak als de IPA die we eerder met hen brouwden. Maar na twee brouwsels daarvan, besloten we dat het tijd was voor iets anders. Geen IPA dus, maar een imperial stout dit keer.

Ciel Bleu Okura Brouwerij 't IJ

Ciel Bleu Imperial Stout

De donkere bieren in die stijl zijn over het algemeen goed moutig en stevig. Ideaal bier voor de winter, kortom. Maar dit zou geen Ciel Bleu samenwerking zijn als we er geen culinaire, frisse twist aan zouden geven. We besloten tot nog een schepje bovenop het chocoladekarakter dat stouts sowieso al vaak hebben. En dus gingen er, naast heel veel geroosterde mout, ook wat Trinitario cacaobonen van de Chocolatemakers (uit Amsterdam Noord) de brouwketel in.

In de Ciel Bleu IPA zorgde de kaffir lime voor frisheid en een vleug Oosters, in deze stout vervulde wat galanga wortel die functie. Het meekoken van die laos maakt deze toch behoorlijk stevige stout opvallend fris en doordrinkbaar. Late toevoeging van Centennial hop tijdens de kook zorgde voor een subtiel tegenwicht tegen de lichtzoetige zachtheid van al die mout. Ook de alcohol overheerst, ondanks de ferme 10.2%, nergens. Hoewel je het daarom bijna zou vergeten is dit er dus eentje om langzaam, maar met volle teugen, van te genieten. Wederom een zeer geslaagde samenwerking die een uniek bier dat bijzonder goed in balans is oplevert.

Zolang de voorraad strekt op fles verkrijgbaar in ons proeflokaal en de betere cafés en slijters.

Alcoholpercentage: 10,2%
Drinktemperatuur: 10-12 graden

Brouwerij 't IJ Imperial Stout

Ciel Bleu bier Amsterdam

Ciel Bleu Imperial Stout. Een nieuwe samenwerking met de chefsbrouwerijhetij
0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *